Strålsäkerhetsmyndigheten med Torsten Augustsson nomineras till Årets Förvillare 2015

Torsten Augustsson och Strålsäkerhetsmyndigheten nomineras åter till Årets Förvillare för 2015. Augustsson och myndigheten nominerades även 2012 med delvis andra motiveringar än i år.

Motiveringar 2015

Torsten Augustsson,   Strålsäkerhetsmyndigheten

”Härmed nomineras Strålsäkerhetsmyndighetens tjänsteman Torsten Augustsson. Torsten Augustsson med en bakgrund som patentingenjör inom Ericsson, påstår att WHO:s Internationella Cancerforskningsinstitut IARC:s cancerklassning av mobilstrålning (radiofrekvent strålning) som klass 2B ”möjligen cancerframkallande” skulle betyda motsatsen att ”det inte är troligt” att strålningen orsakar cancer.
Inte nog med det hävdar Augustsson upprepat att 2B skulle vara IARC:s ”svagaste misstankegrad” dvs den lägsta cancerklassen som IARC kan ge ett ämne eller en miljöfaktor.

Detta är ytterst förvillande då IARC i själva verket har två klasser som är lägre än 2B, klass 3 och klass 4 och klass 2B är den mittersta klassen.
Den lägsta klassen är klass 4 och den står för det som Augustsson påstår att klass 2B (mobilstrålningsklassen) skulle betyda: troligen inte cancerframkallande.

Därmed är SSM:s tjänsteman väl värd ett pris som årets förvillare. Priset bör bestå av hela serien ”Fem myror är fler än fyra elefanter” då Augustsson verkar ha svårt med det där med att räkna till tio, vad som är högst, mellerst och lägst och att förstå ordens betydelse och motsatser.” / Anonym

”För att de fortfarande basunerar ut och lurar allmänheten att trådlös teknik inte kan skada, allt medan världens alla oberoende forskare samstämmigt påvisar riskerna med denna teknik och i rapport efter rapport larmar om biologiska skador för allt levande. SSM går dock endast industrins ärende och sprider lögner om ofarlighet för att telekomindustrins behov av vinster inte ska störas. Men de som skadas mest är barnen, vilket SSM:s tjänstemän totalt struntar i.” / Kalle Hellberg

6 kommentarer

  1. Att föra fram sådan här dessinformation till allmänheten
    borde med lagens ramar vara lagvidrigt!
    Att dessutom göra det och påstå att det är för allmännhetens bästa
    det är ju verkligen förvillande !

  2. Priset förvillare passar ju för dem !
    För de ÄR ju folkets förvillare !

  3. Strålskyddsmyndigheten undanhåller svenska folket viktig information om skadliga magnetfält och strålning från bl a mobilmaster, Wifi, mm. Svenska barn används som försökskaniner av cyniska vuxna. SSM sköter inte sitt uppdrag, man kan lika väl lägga ner denna myndighet.

  4. Det vore ju bra om folk vaknade upp och själva söker kunskap när strålskyddsmyndigheten gör allt för att dölja sanningen

Kommentarer är stängda.