Årets Förvillare

Röstning – Ska Peter Wolodarski (DN) benådas som Årets Förvillare 2015? Du bestämmer!

tumme-upp-tumme-nerEn benådningsansökan inkom till redaktionen den 18/3. Den vill benåda Peter Wolodarski alltså befria honom från utmärkelsen Årets Förvillare 2015. Wolodarski fick antipriset genom en röstning i början på 2016. Det kom då in 2000 röster. Redaktionen har därför beslutat att tillsätta en ny omröstning. Svenska folket bestämmer om Wolodarski ska frias.

Motiveringarna till att ge priset till Wolodarski handlade sammanfattningsvis om att DN-läsare anser att Wolodarski för läsarna bakom ljuset när det gäller kriserna i Ukraina, Ryssland och Mellanöstern och istället för fram amerikansk imperialistisk världspolitik. DN berättar bara en liten utvald del av sanningen, tycker en läsare, vilket gör att svenska folket måste söka information på annat håll, tex i utländska medier eller alternativmedier. Wolodarski propagerar för ryss-skräck och därför osämja med vårt grannland, menar ytterligare en person.

Benådningsansökans motivering

Peter Wolodarski - Wikimedia Commons”Jag anser att Peter Wolodarski fått detta pris [Årets Förvillare 2015] helt oförtjänt. Han är en av Sveriges mest lovande journalister och har en av svenska journalistkårens mest hedersvärda positioner som chefredaktör på Dagens Nyheter, Sveriges mest trovärdiga dagstidning. Vad är 43,4% av 2000 röster i jämförelse med hundratusentals nöjda läsare av DN varje dag?” / DN-prenumerant

Bild: Peter Wolodarski – Wikimedia Commons, fotograf: Rikard Westman

Sajten Vetenskap och Folkbildning som också utsåg Wolodarski till Årets Förvillare 2015 hade en annan ingångsvinkel. De menar att Wolodarski misslyckats med att evidensbasera journalistiken på Dagens Nyheter.

”DN har inte tagit till sig den kunskapsutveckling som varit trenden de senaste åren för hur svenska medier utvecklas. Trots initiativ som Viralgranskaren och 404-bloggen har inte alla tidningar evidensbaserat sitt arbete. Det syns tex tydligt i DN:s tendentiösa ”PR-rapportering” gällande utrikespolitik.”

OMRÖSTNING STÄNGD – RESULTAT:

Peter Wolodarski benådas inte

Föregående

Benådningsansökan: DN-prenumerant vill benåda Peter Wolodarski

Nästa

Bloggen Aretsforvillare.nu rankar högre än VoF om Årets Förvillare

5 kommentarer

 1. Pia Hellertz

  Jag tycker att alla människor ska få en andra chans. Om Wolodarski är den hedervärda person han påstås vara, kan vi hoppas att han blivit medveten om sin vinklade nyhetsposition och börjar styra DN i en mer trovärdig riktning.

  • Pia Hellertz

   Jag tar tillbaka min nådeansökan om DN. Detta med anledning av DN.s oseriösa förhållning till elöverkänsliga. Jag tar ett utdrag ur artikeln:
   Elöverkänslighet, eller elallergi, är inte en diagnos som erkänns av hälso- och sjukvården. Det saknas vetenskapligt stöd för ett samband mellan symtom och exponering för exempelvis trådlösa nätverk.

   ”Det saknas också vetenskapliga belägg för att trådlösa nätverk är skadliga. Strålsäkerhetsmyndigheten, Världshälsoorganisationen och EU:s vetenskapliga kommitté konstaterar alla att det inte finns någon forskning som styrker påståenden om att trådlösa nätverk ska vara farliga för människor.”
   http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ki-forskares-wifi-varning-var-fusk/

   Journalisten har fel. Det finns massor med varnande forskning, se exempelvis https://www.safespaceprotection.com/news-and-info/health-effects-from-cell-phones/.
   Men det vill väl inte DN undersöka. Eller får inte…

 2. Wolodarski är bara husbondens röst!

 3. admin

  Vem kan husbonden vara?

 4. Peter Woowoodarski

  Sajten Folkmening.se ställde frågan: Är Dagens Nyheter en pålitlig informationskälla?

  Just nu anser 87% nej.

  http://folkmening.se/fragor/ar-svenska-dagbladet-en-palitlig-informationskalla/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén