Svagt intresse att benåda Peter Wolodarski

Peter Wolodarski utnämndes genom en folkomröstning till Årets Förvillare 2015. Se motiveringar. En DN-prenumerant ansökte därefter om att få benåda Wolodarski och en folkomröstning arrangerades, men intresset att benåda Wolodarski var svagt. Endast 13 % ville benåda chefsredaktören på Dagens Nyheter och 84 % ville att han skulle få behålla titeln. Inte ens DN:s egen personal gjorde några försök att benåda sin chef trots påstötningar.

Peter Wolodarski benådas inte

Helena Giertta som är chefsredaktör för tidningen Journalisten skrev i artikeln ”Årets förvillare inte utsedd” att Wolodarski inte fått utmärkelsen utan att hon baserade sin artikel om att Wolodarski fått priset på ett påstått bluffmail, men Giertta förvillar därmed sina läsare med det påståendet. Han hade ju fått priset.

Däremot hade Helena Giertta inte läst ett pressmeddelande (som Giertta kallade bluffmail) från bloggen Vetenskap och Folkbildning noga. Den bloggen hade också utsett Wolodarski till Årets Förvillare 2015, men det skedde inte genom en öppen folkomröstning utan genom ett eget beslut på samma sätt som föreningen Vetenskap och Folkbildning varje år sedan 1987 egenmäktigt och utan folkomröstning utsett Årets Förvillare.

Peter Wolodarski fick titeln Årets Förvillare bla för att han inte evidensbaserat Dagens Nyheters journalistik. Det har tydligen inte heller Helena Giertta gjort för tidningen Journalisten, som är Journalistförbundets egen tidning.

Admin

En kommentar

Kommentarer är stängda.