Nya Tider irriteras på Vetenskap och Folkbildning

Nya Dagbladet - Vetenskap och folkbildning
Nya Tider om Vetenskap och folkbildning

Per Björklund på Nya Tider granskar föreningen Vetenskap och folkbildning och han sammanfattar vad läsarna av denna blogg redan är bekanta med om VoF, men han har några roande nyheter. Björklund nämner tex att voffaren och journalisten Amanda Duregård tömt luften ur bildäck på SUV:ar för deras klimatpåverkan.

Artikeln är uppdaterad 8 jan 2017

Amanda Duregård verkar vara den person som väckt Nya Tiders irritation emedan hon försökt dra poäng på att ”faktagranska” ett nummer av Nya Tider som delades ut på årets Bokmässa i Göteborg.

Artikeln i Nya Tider tar även upp Dagens Nyheter och uppfattningar om flyktingströmmar. Björklund avslutar med att han utan resultat försökt nå ansvariga inom VoF för att reda ut vetenskapliga frågor.

Per BjörklundPer Björklund:
”I Duregårds publicerade granskning hade man nöjt sig med att ”granska” endast förstasidan. Tidigare påståenden om ”fejk” i själva tidningen har man inte brytt sig om att motivera. Genomgående för Duregårds granskning är att inga som helst referenser för påståendena redovisas utom i ett fall. Det gäller NyT:s artikel ”Världens första skriftspråk är europeiskt” som redovisar fynd och analyser från den bulgariske arkeologen Volodja Popov,  chef för historiska museet i Pleven och expert på förhistorisk arkeologi.”

Bild: Per Björklund – Foto: Nya Tider

Läs hela artikeln: VoF – varken vetenskap eller folkbildning

2 kommentarer

  1. Vad har Nya Dagbladet med detta att göra? Är ju Nya Tider ni menar.

    Ändra rubriken, tack!

Kommentarer är stängda.