Årets Förvillare

Aretsforvillare.nu nomineras till Årets Förvillare 2015

Det kom ett mail till redaktionen. En anonym person vill nominera Aretsforvillare.nu till Årets Förvillare 2015.

Motiveringen lyder:

”Med en kopierad hemsida och ett plagierat namn försöker aretsforvillare.nu lura läsarna och stjäla något av den trovärdighet som föreningen Vetenskap och Folkbildning har. De förvirrade motiveringarna skriker förvisso ”rättshaverist” lång väg. Men för den som inte läser noga kan aretsforvillare.nu vara både förvillande och lögnaktig. En sida där de verkliga förvillarna anklagar seriösa aktörer för pseudovetenskap.”

Nomineringen ogiltigförklaras. Den saknar vetenskaplig grund.

/ Redaktionen

Föregående

Replik: Sanningen om NewsVoice och Vetenskap & Folkbildning

Nästa

Vetenskapliga partiet utser Hans Rosling till Årets förvillare 2015

 1. Ja. Det var en förvirrande ”nominering”… Men det är klar att denne för sig själv ”utsett” Årets förvillare till ”Årets Förvillare” även om det nästan helt saknas vetenskapliga bevis för det som påstås.

  Det är för mig uppenbart att denna hemsida syftar till att skapa mer vetenskaplighet och bättre folkbildning och är fullkomligt unik och intelligent i sitt sätt att göra detta.

  Jag anser att Årets förvillare upplyser läsarna. Årets förvillares, i bajs-media repeterade motsats, är en parodi av sig självt och saknar all den vetenskapliga trovärdighet som Årets förvillare de facto har.

  Den andra föreningen ”Vetenskap och Folkbildning” har ingen som helst trovärdighet i min ögon, även om det givetvis finns charlataner även inom alternativ medicin.

  När denne individ nämner ”seriösa aktörer” menar han kanske läkemedelsindustrin och deras ”seriösa” vinstintresse där en lagom sjuk patient betraktas som en kassako? …eller där riktiga vetenskapsmän hotas? …eller där besvärliga resultat göms undan?

  Med pseudovetenskap menar kanske denne individ vetenskap som motsäger dessa ”seriösa” charlataners egen version av verkligheten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén