Årets Förvillare

Röstningen på Årets Förvillare 2017

Årets förvillare

Läs mer om motiveringar och kandidater

Röstningen stängdes kl 07:00 den 6 januari 2018 med resultatet:

Årets förvillare 2017 resultat

Debattpriset Årets Förvillare lanserades 1987 av föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) med syftet att motverka pseudovetenskap, men det är bara en liten skara personer inom VoF som odemokratiskt väljer ut Årets Förvillare varje år och VoF ger sällan priset till en part inom etablissemanget.

Bloggen Aretsforvillare.nu låter istället svenska folket både nominera och rösta fram Årets Förvillare. Medborgarna kan därför motverka: pseudovetenskap, falsk statistik inom Landstingsvården, vilseledande industriforskning, mäktiga affärsmän som lurar Staten att godkänna vapenförsäljning till diktaturer, inkompetenta myndigheter, propagandajournalistik, falsk folkbildning i medierna och allmänt vilseledande public service.

Föregående

Sofia Arkelsten (M) nomineras till Årets förvillare 2017

Nästa

Årets Förvillare 2017: Ann-Marie Begler GD Försäkringskassan och Sofia Arkelsten (M)

12 kommentarer

 1. Michaela Ejderflykt

  För att hon är okunnig om vaccin och som moderat vill införa tvångsvaccination.

 2. Magnus Lillieborg

  Går det att lägga till Robert Aschberg i listan? Han är en högaktuell förvillare.

 3. Ronny Magnusson

  De där arkelsten är inte värd att lägga någon som helst uppmärksamhet på. Hennes förslag var väldigt avskyvärt.

 4. Pirjo Drakhjerta

  Kungliga vetenskapsakademien, som valt ”apotekare” Dan Larhammar att representera dem..
  Jaja.. varje människa blir väl till slut befordrad till sin inkompetensnivå..
  Så grattis till sänkningen av seiositetsgraden O-vetenskapsakademien 😉

 5. Ninnie Britasdotter

  Kungliga Vetenskapsakademien för att den genom valet av Dan Larhammar som chef sänker sig till en nivå som inte ens är mätbar med det finaste instrumentet.

 6. Elisabeth Malmberg

  För att hon förordar tvångsvaccinering – vilket vansinne!

 7. Kristine Munkhammar

  För att Arkelsten vill införa tvångsvaccinering i Sverige fast hon måste vara medveten om att det strider mot mänskliga rättighet samt demokratiska värden. Varje människa har rätt att bestämma över sin egen kropp och staten äger inte våra barn. Det är föräldrarna som har ansvar för sina barn tills de är myndiga. Det är vansinne att ens ta upp frågan om tvångsvaccinering, frågan borde avslås och inte ens diskuteras!

 8. Kristine Munkhammar

  Hur är det möjligt att Dan Larhammar kan väljas av Kungliga vetenskapsakademien till chef när han inte har den kompetens som krävs? Det luktar jäv lång väg och då sjunker vetenskapsakademien till botten, vetenskap är inte trovärdigt längre!

 9. Carina

  Sofia Arkelsten är helt klart årets förvillare. Att som riksdagsledamot vara så okunnig och dåligt påläst om vacciner, biverkningar och immunförsvaret tyder på att hon glömt bort att hon är folkvald och ska företräda folkets intresse. Inte läkemedelsbranschen. Vacciner som är en av hennes hjärtefrågor är vår tids största hoax.

 10. Eva Isacsson

  Många sjuka kan inte betala hyran, har inga pengar till mat, många har fått avslag, nu strax före jul …. ingen julefrid till dem!
  GD Begler är ansvarig för hur Försäkringskassan gör sina bedömningar, som Strandhäll förnekar till att hennes direktiv är menade att tolkas.
  Trygghetsförsäkringen håller faktiskt inte måttet – varken för sjuka eller arbetsskadade! Det MÅSTE få en belysning NU!
  Pengar till mat o hyra, måste alla vara garanterade!
  (Viktigare fråga än vaccinfrågan!)
  Lägg enbart en röst på Begler – för alla kan drabbas av sjukdom!
  Vi måste få tryggheten tillbaka – som innan 1997!

 11. Pär Åslund

  Tråkigt att begler gick miste om äran!
  I ett fall jag känner till har FK gjort mer än hundra fel i arbetsskadeutredningen. FK har inga rättelserutiner och bryter mot såväl EU:s rättighetsstadga som Personuppgiftslagen när FK vägrar rätta sina fel som i många fall är så uppenbara som att fel diagnos används för avslag och att en arbetsskada avslås med vad som inte orsakar den istället för att den prövas mot den skadliga inverkan som orsakar den!
  Genom att FK inte gör rätt så blockeras rättsväsendet av helt onödiga överklaganden av det som FK kunde gjort rätt om FK velat göra rätt. De överbelastaaade domstolarna litar på FK och avslår slentrianmässigt överklaganden av FK:s beslut!
  FK är wtt hot mot rättsssamhället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén