Professor Maria Lennernäs skulle hoppa av VoF som sakkunnig

Ännu en person på Vetenskap och Folkbildnings kontaktsida hoppar av enligt uppgifter. Det är denna gång professor Maria Lennernäs. Det var bloggen Nymodernism som först släppte nyheten.

”Detta är inte riktigt officiellt ännu, och är för närvarande obekräftat: Också nutritionisten Maria Lennernäs — docent vid Uppsala universitet och professor vid Högskolan i Kristianstad — har blivit allt mer kritisk till VoF på grund av de sista årens kontroverser, och har nu valt att hoppa av i likhet med Hesslow. De stod båda som kontaktpersoner hos föreningen.” /Rickard Berghorn

Nu är det bekräftat att Lennernäs avsåg/avser att hoppa av från kontaktsidan med reservationen att avhoppet ännu inte syns på Vetenskap och Folkbildnings kontaktsida. Maria Lennernäs påpekar enligt en källa att hon förvisso redan lämnat styrelsen för länge sedan. Hon lär dessutom inte vara helt bekväm med VoFs verksamhet.

Håll koll på Nymodernism för att se eventuella nyheter i frågan om Lennernäs avhopp eller inte.

Foto från HKR.se hemsida. Lennernäs hemsida på HKR


Fotnot 2011-02-17 : Eftersom informationen att Maria Lennernäs ville hoppa av läckte ut för tidigt till bloggosfären valde Lennernäs att stanna kvar i VoF. Varför är oklart.