Vetenskap och Folkbildning förlorade 19 ämneskunniga

Nättidningen NewsVoice avslöjar att föreningen Vetenskap och Folkbildning förlorat hela 19 ämneskunniga. Kanske de inte vill få det alternativa priset Årets förvillare. Kanske de nu får priset Årets förvillare av VoF.se för att de svikit, de är ju redan i färd med att nominera sina egna styrelsemedlemmar, se separat artikel på systersajten.

Systersajten Vetenskap och Folkbildning skriver att det framkommit att flera personer som listats som ämneskunniga på VoFs hemsida knappt visste att de fanns med på den. Det spekuleras i att VoF:s styrelse lagt upp namn med syftet att ge föreningen akademisk tyngd. Nu när namnen är borta framstår VoFs lista på ämneskunniga mer som en samling av grundskolelärare och webbmasters kryddad med de gamla museiföremål som startade föreningen 1982.

Läs källartikeln