Årets Förvillare är Smittskyddsinstitutet och Annika Linde enligt folket

Årets Förvillare 2011 Smittskyddsinstitutet

Folket har idag genom demokratisk omröstning avgjort att Smittskyddsinstitutet och Annika Linde är Årets Förvillare 2011.

Motivering

De ansvariga medverkade till en hysteri kring svininfluensan 2009-2010 i Sverige vilket orsakade ett nedsatt förtroende för skolmedicin och kommande vaccinationsprogram.

Hösten 2009 mobiliserades starka krafter för att få svenskarna att vaccinera sig mot svininfluensa. Köpesumman för vaccinet var (och är) hemlig. Vaccinet var dåligt testat. Varningar fanns i Läkartidningen för att kvicksilvret i vaccinet var skadligt, men det viftades bort.

Föreningen Vetenskap och folkbildning (VoF) tystade effektivt all kritik av vaccinationsprogrammet genom att ge sitt pris Årets Förvillare 2009 till en känd och opinionsbildande kritiker av vaccinationsprogrammet.

Smittskyddsinstitutet och Annika Linde har dock tveklöst spelat den mest avgörande rollen för att Pandemrix gavs till svenska folket.

Dessa har framställt Pandemrix-vaccinationen som en säker, lämplig och vetenskapligt väl underbyggd prevention mot svininfluensa. Genom att sopa oklarheterna kring vaccinets giftighet under mattan fördes det svenska folket bakom ljuset.

Det vi vet är att narkolepsi uppstått hos 100-200 barn till följd av vaccinationen. Detta är en obotlig sjukdom som innebär att dessa lider av abnorm trötthet. Narkolepsiskandalen är jämförbar med neurosedynskandalen på 70-talet.

Idag inför 2012 är fortfarande följdskadorna till vaccinationen ofullständigt kända. 

De 1000-tals personer som drabbats av förmodade neurologiska och immunologiska skador samt diverse vaga symptom kan utgöra ett enormt mörkertal. Narkolepsin var endast toppen på ett isberg.

Har du drabbats av vaccin? Fyll i en digital biverkningsrapport


Läs mer

SvD: Därför utser vi en miljönämnd till årets förvillare

Blogg IDG: Miljönämnden i Mora och Orsa blir Årets förvillare 2011

SVT: Årets förvillare 2011

2 kommentarer

  1. Och jag lägger min röst på Dr. Cecilia http://doktorcecilia.wordpress.com/ för hennes arbete för vacciner, för hennes totala okunnighet när det gäller kost och matintoleranser (”aspartam är okej att ge till barn” t.ex.) och en massa andra dumheter. Det är bara att läsa bloggen, den osar av arrogans och okunnighet.

Kommentarer är stängda.