Årets Förvillare 2012 är Dr Mats Reimer från Vetenskap och Folkbildning

Dr Mats Reimer till vardags barnläkare och kolumnist på Dagens Medicin röstades fram till Årets förvillare 2012 av folket. Motiveringen handlar om Reimers förespråkande för amfetaminmedicinering av barn och ungdomar diagnostiserade med den kontroversiella benämningen ”ADHD”.

Reimer har fått läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera det första rena amfetaminpreparatet, Vyvanse, på barnmarknaden i Europa [artikel].

Reimer är även en förespråkare för att förkasta risker med elektromagnetisk strålning och han går hårt åt de elöverkänsliga.

Dr Mats Reimer har inget problem med jävighet då han å ena sidan för fram läkemedelsbolagens försäljning av ADHD-mediciner och samtidigt skyddar den etablerade mobiltelefoniindustrin samtidigt som han å andra sidan attackerar alternativmedicin på veckobasis i Dagens Medicin.

Årets Förvillare 2012

Vetenskap och Folkbildning kom tvåa

Dr Mats Reimer är listad som sakkunnig i kritiken mot alternativmedicin i föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Mats Reimer fick 46,12% av rösterna följt av föreningen Vetenskap och Folkbildning som fick 23,14% för att föreningen enbart opinionsbildar till stöd för industrin och etablissemanget. Därefter kom Vetenskapsradion (SR) för sin okritiska hållning till läkemedelsindustrin.

[Uppdaterat 9 januari 2013] Totalt inkom 637 röster. Röstandet var kontrollerat med IP-nummerspärr och cockies för att förhindra att en person kunde rösta mer än en gång.

 

4 kommentarer

    1. Totalt inkom 637 röster. Röstandet var kontrollerat IP-nummerspärr och cockies för att förhindra att en person kunde rösta mer än en gång.

Kommentarer är stängda.