Erik Högström på Expressen nomineras till Årets Förvillare 2015

Erik HögströmErik Högström kontaktade på eftermiddagen den 31 mars Mona NilssonStrålskyddsstiftelsen och ifrågasatte organisationens trovärdighet, erfar ÅF-redaktionen genom inkommen information som bekräftas av stiftelsen.

Erik Högström demonstrerar tydligt en attityd att han inte alls gillar att Strålskyddsstiftelsen inbjudits till Riksdagen för att hålla ett föredrag om riskerna med elektromagnetiska fält och strålning från mobiltelefoner.

Nilsson var i samtalet med Erik Högström noga med att poängtera att Strålskyddsstiftelsen är en ideell insamlingsstiftelse som arbetar utifrån Europarådets resolution 1815. Istället för att respektera det publicerar Erik Högström den 31 mar 2015 kl 21:10 artikeln ”Årets förvillare” bjuds in till riksdagen” i Expressen cirka tre veckor innan Mona Nilsson ska hålla föredraget i Riksdagen (22 april). I artikeln kallar han felaktigt Strålskyddsstiftelsen för lobbyorganisation.

Organisationen Vetenskap och folkbildning utsåg 2013 Strålskyddsstiftelsen till ”Årets förvillare”, en mindre smickrande utmärkelse som TV4 Nyhetsmorgon fick senast. / Erik Högström, Expressen

Årets förvillare nomineraMotivering: Det här är inte journalistik utan stasibeteende. Erik Högström försöker aktivt att sabotera för en föredragshållare som i en demokrati ska framföra viktig hälsoinformation inför Riksdagens ledamöter på inbjudan från en riksdagsmannen Jan Lindholm (MP). Högström saboterar genom att förvilla läsarna när han försöker få dem att felaktigt tro att Strålskyddsstiftelsen är en lobbyorganisation när det egentligen är en ideell insamlingsstiftelse.

Erik Högström kvalificerar sig därmed till den mindre smickrande utmärkelsen Årets förvillare 2015. 

Anders Gustafsson