VoF:s medlemmar vill stoppa föredrag i Riskdagen om strålningsrisker

En upprörd skara av VoF-medlemmar försöker förhindra Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen – att helt i demokratisk anda – informera Riksdagen om risker med strålning. Det framgår av VoF:s Facebook-sida. Medlemmar vill tydligen inte ha en demokratisk belysning av denna angelägna fråga och upprörs över att Mona Nilsson överhuvudtaget får tillträde. Nilsson bjöds dessutom in av Riksdagen. 

Ola Karlsson som larmade redan på tisdagen vid 13-tiden på VoF:s Facebooksida skrev:

”…riksdagsledamöter bjudit in Strålskyddsstiftelsen till riksdagen för att prata om ”hälsorisker med trådlös teknik”. Nån som vet mer? Detta är ju inte bra.”

Redan samma kväll hade de flitiga medlemmarna som verkar för censur lyckats få Expressen att skriva om att Strålskyddsstiftelsen skulle få informera riksdagsledamöter med artikelrubriken: ”Årets förvillare bjuds in till riksdagen”. Artikeln tillåter först en person från VoF:s styrelse komma till tals.

Det hävdas att:

”…stiftelsen sysslar med skrämselpropaganda utan stöd i forskning.”

Journalisten Erik Höglund från Expressen ringde Mona Nilsson, men valde att framföra VoF:s attityder i sin publicerade artikel trots att Mona Nilsson i samtalet var noga med att poängtera att Strålskyddsstiftelsen är en ideell insamlingsstiftelse som arbetar utifrån Europarådets resolution 1815, skriver ÅF.nu. Istället för att respektera det kallar han felaktigt Strålskyddsstiftelsen för kort och gott: ”lobbyorganisation”. Att Strålskyddsstiftelsen enbart jobbar med vetenskapliga undersökningar som grund för sitt informationsarbete framgick inte heller i Höglunds artikel.

Mona Nilsson varnar:

”Vetenskap och Folkbildning verkar för censur och vill stoppa information som de ogillar oavsett hur korrekt eller vetenskaplig den är, genom smutskastning, ryktes- och mytbildning och påtryckningar i det fördolda.

Att VoF tydligen har kanaler och lojala medspelare inom main stream media är yttterst oroväckande och tyder på att de har starka krafter bakom sig. Vetenskap och Folkbildning är en frontorganisation för industrin, som gör det smutsjobb industrin själv inte vill förknippas med.”

Erik Höglund från Expressen är nu nominerad till Årets förvillare 2015.

Text: Vetenskap-Folkbildning.nu

En kommentar

 1. Strålningsskador 2

  Detta ämne är mycket mer kompliserat än de flesta tror. Myndigheterna tror på myten om uppvärmning. 1948 kom de första normerna om mikrovågors hygieniska inverkan på kroppen. Man sa då att kroppen avger 50 Watt i vila, och att den utan att ta skada kunde utsättas för ytterligare 50 Watt. Man kom fram till att 10 milliwatt per kvadratcm.skulle sättas som maxgräns för strålning. Sen har vetenskapsmän runt om i världen börjat undra om det finns andra effekter än de termiska.
  Exempel: Man tar ett antal personer och låter dessa utsättas för en mobilmast med en viss effekt. Om den innehåller modulation vet jag inte. Man låter masten stråla en viss tid. Sen får personerna fylla i ett formulär där de får svara på frågor som: kunde du observera när sändaren var aktiv? Vad kände du: Smärta i lederna, huvudvärk, yrsel, tinitus, flimmer för ögonen, etc.
  Vilka andra faktorer togs med i undersökningen?
  Kroppens surhetsgrad, pH ?
  Hydrering, hur mycket vatten fanns i kroppen?
  Salthalt
  Gifter, fluor, klor, miljögifter
  Mineralbalans
  Ålder
  Mental balans
  Hur mycket mat i magen
  Sjukdomar
  Mediciner
  Tobak
  Om man inte tar hänsyn till alla dessa saker blir resultatet felaktigt.
  Man kan också rigga en studie så att man får det resultat man vill ha.

  Vad är då en mikrovågssignal?
  Signalerna från masten består i huvudsak av två komponenter:
  Bärvåg och modulation.
  Bärvågen är den rena mikrovågssignalen som alltid finns där.
  Modulationen innehåller den komplexa signalen med ljud och bild.
  Den rena bärvågen gör inte mycket skada. Ändå är det denna som används som norm.
  En norm kan till exempel uttryckas i milliwatt per kvadratcentimeter. Det finns olika sätt att uttrycka detta.
  Om vi jämför med vanlig FM radio vet vi att signalstyrkan, bärvågen, inte har någon betydelse för det som kommer ur högtalarna så länge vi har bärvåg.
  I ytterområdet kan det spraka lite för att sen ta slut. Då måste vi leta upp en annan bärvåg.
  Om man sänker bärvågens nivå med 30 dB, som i många länder, har vi exakt samma modulation. Samma påverkan på hjärnan? (http://www.somatics.de/artikel/for-professionals/2-article/24-excerpts-from-publications-by-james-l-oschman-ph-d)
  Så är det med mobiltelefoni också. INGEN vet vilka nivåer som är farliga. Ändå är detta det hetaste ämnet. Det kan vara så att det är de flytande kristaller och andra sofistikerade halvledare i kroppen som detekterar modulationen. Vad händer sen, efter detekteringen? Därom tvistar de lärde. Kan det vara resonansfenomen? Kommunikationssignaler kommer från sateliter långt bortifrån. Dessa signaler är mycket svaga och kräver kanske 1000 gångers förstärkning, (en 2 meters parabol), för att kunna detekteras. Har kroppen bättre detektorer än TV? Är de hygieniska gränsvärdena för mobiltelefoni satt på tok för högt?

  Fakta:
  Före 2003 fanns GSM. På den tid fanns det så mycket insekter i luften att vi fick stanna bilen och skrapa insekter och blod ofta. Det fanns också gott om småfåglar.
  Sommaren 2003 kom 3G. Då försvann både insekter och småfåglar. Nu, 2014, kan vi köra 1000 km på svensk landsväg en solig sommardag utan att behöva skrapa en enda fluga. Skönt, va? Att småfåglarna är borta är en annan sak.

  Gränsvärdena för strålningen från masterna ändrades inte 2003
  Varför dör insekterna?
  Mannens spermier blir också av sämre kvalitet. Trögare. Kan man tänka sig att insekternas spermier och embryon också påverkas?
  Vid pennan
  Gunnar Solås

  .

Kommentarer är stängda.