Åsa Regnér nomineras till Årets förvillare 2016

Åsa Regner
Åsa Regner, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister, pressfoto av Kristian Pohl på Regeringskansliet

Åsa Regnér (S) som är Barn-, äldre- och jämställdhetsminister nomineras till Årets förvillare 2016.

Motivering:

”Åsa Regnér är den politiker som är totalt faktaressistent och har gett försäkringskassans Begler i uppdrag att skära ner på liv genom att dra in livsviktiga LSS insatser.

Åsa Regnér upprepar sitt mantra om ökade kostnader inom LSS och hävdar att det är felutnyttjandet av pengarna och fusket som orsakar detta. Trots påvisande om motsatsen från nästan alla intresseorganisationer samt politiska motståndare ljuger hon fortsättningsvis.

Detta har resulterat i att människor runt om i Sverige inte längre kan äta, sköta sin hygien, kommunicera, sitter fängslade i sina egna hem och kan inte ta sig till arbete och andra aktiviteter. Det har lett till ett dödsfall som uppmärksammats offentligt där en kvinna dog ensam på en toalett efter att hennes assistanstimmar sänkts.
Mörkertalet är stort för människor har långe dött under nedskärningseran inom LSS.

Åsa Regnérs agerande och hennes uppenbara ovilja att se vad hon orsakar med sina uppenbara lögner gör henne till en mycket bra kandidat. Hon skapar en humanitär katastrof inom vårt eget land i jakten på att spara pengar i en krympande stagflaterande ekonomi.”

Nominator: Sofia Sjöberg

Så här skriver Åsa Regnér på Regeringens hemsida:

”Som minister i en feministisk regering vill jag utveckla en modern välfärdsmodell. Rättighetsfrågor, möjlighet till inflytande och att stötta de mest utsatta är centralt. Målet är en tydligare jämställdhetspolitik och stärkt delaktighet och tillgänglighet i samhället. Barnets rättigheter ska stärkas liksom kvaliteten, tryggheten och närvaron i äldreomsorgen.” källa

Länkar

http://www.dn.se/debatt/ska-vi-lata-anhoriga-betala-for-nedskarning-av-assistansen/

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/de-vill-radda-den-ifragasatta-lagen-om4389378.aspx

http://www.expressen.se/nyheter/svart-sjuke-charlie-4-far-ingen-hjalp-langre/

https://www.pressmachine.se/pressrelease/view/fortfarande-inget-svar-fran-statsministern-om-lss-mote-1266

https://www.gp.se/nyheter/debatt/assistansattacken-kan-bli-stupstock-för-regeringen-1.3956576

http://www.expressen.se/debatt/lever-vi-pa-samma-planet-asa-regner/

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/XQWKn/nog-nu-vi-plagar-livet-ur-manniskor

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23950280.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/0dnoG/ni-klockar-toabesok–ar-det-ett-vardigt-liv

2 kommentarer

  1. Nu är ni ute på hal is. Regnér är mycket väl insatt i lagen, dess förarbeten, rekvisit, domar, hur man implementerar dem och hur man ska arbeta framåt för faktiska förbättringar. Det är jurister inom området också. Men ingen eller mycket få av de röster som hörts i media. Det är röster från de facto drabbade människor, som är rädda och som behöver hjälp. Men referenserna är okunniga i sak, förvrängs ytterligare av media, och missar ofta målet. Målet borde istället vara att utifrån fakta och genom dialog skapa en bättre och mer rättssäker praktik utifrån LSS och fånga upp de personer som nu hamnat utanför eller fått minskad hjälp på andra sätt. Det är fullt möjligt men måste utgå från just fakta. Inte genom mobbar i tabloidpressen. Åsa Regnér har offrats i vad som närmast verkar en häxjakt och det är mycket synd. Är inte fakta VoFs hela grundplåt? När blev Aftonbladet och Expressen VoFs referensmaterial? Är det här meningsfullt, eller driver det bara på mobben? Och framför allt; hjälper det på ett seriöst och värdigt sätt de barn som behöver kämpa för stöd och hjälp varje minut i sitt liv? Jag tycker inte det.

    1. Det har gång efter annan tagits fram underlag som visar att det sätt på vilket regeringen fått de siffror Regnér gång på gång upprepar är felaktiga. Riksrevisionen har helt sågat den sk Billum-utredningen t ex därför att den var totalt opålitlig att använda. Föreningen JAG har tagit fram rapporter som visar på varifrån ökningen kommer som regeringen kallar galopperande. T ex. Regnér vägrar lyssna.

Kommentarer är stängda.