Kungliga Vetenskapsakademin nomineras till Årets förvillare 2017

Kungliga Vetenskapsakademin styrelse 2017
Kungliga Vetenskapsakademin styrelse 2017, pressfoto

Kungliga Vetenskapsakademin nomineras till Årets förvillare 2017 på grund av akademins målsättning att med skeptikern Dan Larhammar (VoF) som frontman försöka hämma utvecklingen för alternativ- och integrativ medicin, mot ett bättre vetande och mot folkets vilja i EU.

Motivering:

Dan Larhammar - Foto: Anna Böhlmark, Almanova.eu
Dan Larhammar – Foto: Anna Böhlmark, Almanova.eu

”Ledamöter i Vetenskapsakademin väljer selektivt ut studier som ska styrka tesen att homeopati ”inte fungerar” och kan skada, men väljer bort studier som styrker homeopatins effekt och bevis på säkerhet.

Dessutom skriver de i sammanfattningen från EASAC (European Academies’ Science Advisory Council) att homeopati är oförenlig med de vetenskapliga grundlagarna. Men eftersom exempelvis: gravitationen, mörk materia och mörk energi inte än är förklarad, kommer det i framtiden finnas anledning att komplettera kunskapen om ”grundlagarna”.

Att då påstå att något strider mot dessa visar att ledamöterna har en mycket begränsad vetenskapssyn och har svårigheter att vidga vyerna för att släppa in ny kunskap, som har möjlighet att främja mänskligheten och hela planetens utveckling. Vetenskapsakademin har gjort sig förtjänt av priset Årets förvillare 2017  och behöver framöver bli mer öppen för kunskap som kan vidga synen på verkligheten och vetenskapen.”

Referenser och relaterat

 

En kommentar

  1. Efter Dan Larhammars uppvisning i finsk TV, där han ogenerat ljög TV-tittarna mitt i ansiktet fick mig att skriva ett öppet brev till honom. Jag adresserade det också till honom själv, och han har bekräftat mottagandet. Där ställde jag några högst relevanta frågor till honom. Jag väntar fortfarande på svar. Här kommer brevet i sin helhet – och det innehåller även en länk till det aktuella TV-programmet, där Larhammar idiotförklarar sin publik genom att framställa uppenbara lögner som ”vetenskapliga sanningar”. Han är själv närmast överkvalificerad för att personligen få utmärkelsen ”Årets förvillare”: http://www.svaradoktorn.se/427029039/5340131/posting/%C3%B6ppet-brev-till-professor-dan-larhammar

Kommentarer är stängda.