Vad är egentligen Vetenskap och Folkbildning?

Vad är VoF egentligen – rättvisans och sanningens lakejer på jorden? VoF står för Vetenskap och Folkbildning med uppenbart är det bara på deras villkor. Allt stannade av eller dog här på Passagen efter Annika Dahlqvist postat min kommentar i hennes inlägg.

Denna artikel var tidigare publicerad med rubriken ”Vad är VoF?” på Passagen.se en portal vars artiklar togs ned från nätet – Artikeln återpubliceras med tillstånd av Ehdin.

Därför upprepar jag det här:

Jag efterlyste en granskning av en förening som uppenbart har täta kontakter (och medlemmar) från läkemedels- och livsmedelsindustrin (med jävsintressen). Denna VoF förening delar ut sitt ”nidpris” till de som inte stämmer med deras världssyn och de raljerar och förtalar konsekvent alternativmedicin och naturliga vägar till hälsa (som LCHF, kosttillskott) – samt de personer som är tongivande förespråkare för detta.

Det är en förening som konsekvent är emot all sorts andlighet inkl Gudstro (lierade med Humanisterna & Sturmark) och som då även – intressant nog – härbärgerar som medlemmar de som försvarar incest- och pedofilåklagade män i Sverige. Det är bara att konstatera fakta.

VoF hemsida präglas tydligt av förakt och även hatiska formuleringar mot de personer eller de åsikter som inte stämmer med dem.

Om man ”översatte” alternativmedicinen och LCHF till att vara ett främmande folkslag, tex mörkhyade personer, skulle VoF betecknas som ytterst rasistiska i sina fundamentala åsikter. 

Så frågan är – vad är VoF egentligen för någonting?

VoF sätt att argumentera liknar den man hade på gymnasiet, att en skulle ha rätt och en skulle ha fel. Man kan faktiskt se på saker på olika sätt, och det finns inte bara en sanning. De försöker intellektualisera allt, och jag känner igen det från gymnasiet då jag tävlade i matematik- och fysikolympiader och var med i Förbundet Unga Forskare.  Så in i norden brainy, men var är hjärtat och helhetssynen?

Det funkar hos gymnasister, då är man kung men i mogen ålder blir det patetiskt.  Dessutom känner de ju min far väl, han är medlem hos dem och är ju en mycket intelligent och slagfärdig man. De borde veta bättre än att bråka med ”trollkarlens” dotter.

Det vore intressant att få respons på detta, men jag tar bara in seriösa kommentarer. Välkomnar bidrag även från alla de andra som de förföljt och förtalat genom åren – och det är många. Medlemmarna i VoF väljer ut enstaka offer och attackerar dem sedan i grupp. Det är sådant som rovdjur gör.

Text: Sanna Ehdin

En kommentar

  1. Ja det förklarar varför jag fick så ovänligt bemötande då jag skulle berätta om forskningen på 60-talet.
    Var med och tog fram en cytostatika där man hade sneglat på senapskgas(kloretylsulfid) och ersatt kloren med fluor. Fluoretylsulfid.Alla försök visade på en katastrof.Vi sade nej , nej , nej . Detta skall inte användas. Ändå togs det i bruk och denna typ av injektioner användes under en 20-års tid.Vi hade 40 års tystnadsplikt om dessa försök.

Kommentarer är stängda.