Vetenskap och Folkbildning har täta kontakter med läkemedels- och livsmedelsindustrin

VoF står för Vetenskap och Folkbildning med uppenbart är det bara på deras villkor.  Jag efterlyser en granskning av en förening som uppenbart har täta kontakter (och medlemmar) från läkemedels- och livsmedelsindustrin (med jävsintressen).

Text: Sanna Ehdin, textutdrag från blogg

Vetenskap och Folkbildning delar ut sitt ”nidpris” till de som inte stämmer med deras världssyn och de raljerar och förtalar konsekvent alternativmedicin och naturliga vägar till hälsa (som LCHF, kosttillskott) – samt de personer som är tongivande förespråkare för detta.

Det är en förening som konsekvent är emot all sorts andlighet inkl Gudstro (lierade med Humanisterna & Christer Sturmark) och som då även – intressant nog – härbergerar som medlemmar de som försvarar incest- och pedofilåklagade män i Sverige. Det är bara att konstatera fakta.

VoF hemsida präglas tydligt av förakt och även hatiska formuleringar mot de personer eller de åsikter som inte stämmer med dem.

Om man ”översatte” alternativmedicinen och LCHF till att vara ett främmande folkslag, t e mörkhyade personer, skulle VoF betecknas som ytterst rasistiska i sina fundamentala åsikter.

Text: Sanna Ehdin