Humor: Föreningen VoF känner sig kränkt

Kärntruppen inom den sittande styrelsen i föreningen Vetenskap och Folkbildning. Från vänster: Jesper Jerkert,  Sven Ove ”ZZ-top” Hansson, Dan Larhammar och Hanno Essén. Se originalfoto.

Det inkom två sk ”abuse”-anmälningar till både denna sajt Vetenskap och Folkbildning samt sajten Årets förvillare. En ”abuse”-anmälan lämnas in till ett webbhotell när t ex en privatperson känner sig kränkt eller om ett varumärke missbrukas på en hemsida. Anmälaren menar att sajterna utger sig för att representera föreningen Vetenskap och Folkbildning utan deras samtycke.

I sammanhanget är det intressant att föreningen Vetenskap och Folkbildning, som de senaste 20 åren tagit för vana att dela ut ett förnedringspris ”Årets förvillare” och därmed i runda tal hånat en person per år, nu plötsligt känner sig kränkt. Styrelsen bakom föreningen Vetenskap och Folkbildning hade i sitt egenmäktiga högmod aldrig tänkt på att det inte går att varumärkesjuridiskt äga orden vetenskap och folkbildning samt orden årets förvillare.

Nu var det inte lika roligt längre att ha hängt ut folk i en massa år. Styrelsen i föreningen Vetenskap och Folkbildning fick sig en kalldusch. Inne på  föreningen Vetenskap och Folkbildnings diskussionforum pratas det nu om hur Vetenskap och Folkbildning borde försöka stämma ägarna bakom sajterna Vetenskap och Folkbildning samt Årets förvillare. Det ligger helt i föreningens normala asociala beteende att utdela diverse hotelser när det passar.

Problemet som föreningen Vetenskap och Folkbildning har är att ägarnas identiteter bakom nu-domänerna www.vetenskap-folkbildning.nu och www.aretsforvillare.nu skyddas av webbhotellet Loopia som följer en policy som innebär att ägare till nu-domäner ska ha skyddad identitet.

Inte desto mindre förargas nu styrelsen i föreningen Vetenskap och Folkbildning då deras anseende inte lägre går att rädda och det sker dubbelfaldigt. Dels får de äta upp 20 års förnedringspolitik i och med  korandet av Årets förvillare och dels är halva den sittande styrelsen i föreningen för närvarande kandidater i årets omröstning av Årets förvillare. I skrivande stund är grundaren till föreningen Vetenskap och Folkbildning den kanske mest troliga vinnaren år 2010.

Originalet till illustrationen ovan finns på Kungliga Tekniska Högskolan och är: http://www.mech.kth.se/~hanno/VoFtoppen.JPG

3 kommentarer

  1. Styrelsemedlemen i VoF Per Edman, som också är folkpartipolitiker skriver på VoF:s
    forum : ” Jag menar att en skeptisk rörelse som inte är ett yttre hot mot pseudovetenskapare och lurendrejare inte är mycket till skeptisk rörelse.” Det här skriver Per Edman på Vof:s forum i en tråd där de konstaterar att det finns ”pseudovetenskapliga” förskolor! Nu undrar man hur vof skall uttgöra ”ett yttre hot”
    mot dessa förskolor, som finns med på listan! Vet folkpartiet om att det har en medlem, som enligt egen uppgift utgör ”ett yttre hot mot” förskolor på listan som diskuteras på vof forumet?

    Torsten

  2. Ledande medlemar i ”skeptikerrörelsen” är lobbyister för ACSH(Läs på sourcewatch om ACSH.) Michael Shermer, stephen Barrett, Baraz… osv. Skeptikerrörelsens vanliga medlemar utgör ”nyttiga idioter” för industrilobbyisterna i ACSH. Det är synd om de vanliga medlemmarna som lurats att tro de sysslar med vetenskap!

    Eva

Kommentarer är stängda.