Årets Förvillare

Dags för allmänheten att föreslå kandidater till Årets förvillare 2011

Det börjar närma sig 28 december då det är dags för en ny utnämning av Årets förvillare 2011. Det behövs ytterligare 1-3 kandidater. Skriv i kommentarsfältet (klicka och rulla ner på sidan). Du kan vara anonym.

Nomineringar

Christer Sturmark (ordf i Humanisterna) nomineras för att han försökt kidnappa humanismen, förvrängt dess innehåll i egenskap av ordförande i föreningen Humanisterna,  prackat på omgivningen budskap och beteenden som i grunden kränker de mänskliga rättigheterna.

Birgitta Rydberg (Landstingsråd, FP) nomineras med motiveringen bla att hon med maktmissbruk försöker från sin position som landstingsråd direkt påverka Regeringen att stoppa eller hämma utövandet av alternativmedicin i Sverige.

Martin Ingvar (professor, KI) nominerades med motiveringen bla för att Ingvar inte har använt donationen till Osher centrum för dess ursprungliga syfte nämligen att utvärdera de bästa alternativmedicinska metoderna och för att inte ha undersökt hur dessa ska kunna integreras i vården.

Per Edman styrelseledamot i föreningen Vetenskap och Folkbildning nomineras till Årets förvillare 2011 med motiveringen att Edman sedan den 13 mars 2006 har genererat över 17522 inlägg på VoF forum och det kan starkt ifrågasättas om han hunnit med en intellektuell tankeprocess mellan inläggen. Syftet förefaller vara att förvilla genom att ha för många åsikter.

 

Föregående

Martin Ingvar nomineras till Årets förvillare 2011 och 2012

Nästa

Birgitta Rydberg landstingsråd (Fp) nomineras till Årets förvillare 2011

5 kommentarer

 1. Anders Andersson

  Jag vill nominera landstingsråd Birgitta Rydberg (FP) som kandidat till Årets Förvillare. Motiveringen är att hon vill med maktutövning från högsta nivå Regeringen utöva tryck eller lagändringar för att krossa alternativmedicin i Sverige. Maktmissbruk. Hon grundlägger sitt resonemang på att det inte finns vetenskapliga bevis, men det finns för både homeopati och healing sök med olika kombinationer på: research, evidence, healing, homeopathy. Så till motiveringen vill jag ha med att hon är okunnig och det är farligt. Okunniga makthavare som missbrukar makt. Kan det bli värre?

  Se Agenda, SVT Play, vid 31 min: http://svtplay.se/t/103430/agenda

  Jag vill var anonym. Vill inte sticka ut hakan i detta land.

 2. Mons Tern

  Jag vill nominera Christer Sturmark till årets förvillare. Christer Sturmark är initiativtagare till Förbundet Humanisterna grundat 1999. Man antog namnet och tillfrågade Svenska Humanistiska Förbundet (SHF) grundat 1896 om SHF ansåg att det fanns risk för förväxling. SHF ansåg naturligtvis att förväxlingsrisken var stor och bad Sturmark att ändra namn. Men det fanns aldrig någon ambition att respektera SHF. Tvärtom var ambitionen att kapa humanismen och sedan förvränga dess innehåll. Ungefär som diktatoriska stater kallar sig demokratier eller folkrepubliker.
  I sin ambition att pracka på omgivningen budskap och beteenden som i grunden kränker mänskliga rättigheterna har Christer Sturmark duperat många som kan anses vara betydelsefulla inom både kultur, media och politik. Således bildar Christer Sturmark spets inom den antihumanistiska fronten och måste anses vara en av de farligaste förvillarna.
  Hälsningar Mons

 3. Börje Peratt

  Jag vill anmäla Smittskyddsinstitutet och deras språkrör Annika Linde som medverkade till hysterin kring svininfluensan i Sverige och nu orsakat ett nedsatt förtroende för inte bara skolmedicin utan även vaccinationsprogram. Smittskyddsinstitutet och Annika Linde har därmed ansvar för att svenska folket har skadats immunologiskt och neurologiskt och där narkolepsin bara är toppen på ett isberg. Trots läkemedelsindustrins enorma mediauppbackning för vaccinering som de väl fått gratis, utan att betala för det eller muta sig till, så kämpar provaccineringskampanjer från våra största medier i motvind. Svenska folket har svängt rejält och vill inte ha vaccinering. Koordinator för detta torde vara inköpta konsulter men huvuduppdraget har Smittskyddsinstitutet och dess ansvarige för information och marknadsföring vilken är Annika Linde.

 4. Jayanat Bäckström

  Till årets förvillare vill jag föreslå sveriges regering, som tror att man kan demokratisera ett land (Libyen) med Jas-plan, bomber och militärt övervåld.

 5. Jag vill nominera Karin Bojs, vetenskapsjournalist på DN, till Årets förvillare.

  Motiveringen är
  + att Karin Bojs naivt och okritiskt gått på den etablerade övertron på vaccin i samhället, vilket är anmärkningsvärt för en prisad vetenskapsjournalist
  + att Karin Bojs med sitt sätt att skriva ofta försöker få läsarna att emotionellt reagera i den riktning hon vill genom att skuldbelägga ömsom skrämma dessa, till exempel till att vaccinera sig,
  + att Karin Bojs utifrån sin position på DN missbrukar sin makt på ett sätt som skyddar läkemedelsindustrin snarare än folkhälsan
  + att Karin Bojs hakar på det tendentiösa i samhällsdebatten snarare än att göra research,
  + att Karin Bojs hakade på drevet med syftet att sabotera ryktet för läkaren Andrew Wakefield vars enda brott var att han redovisat att hans forskning visar att det KAN finnas ett samband mellan vaccin, en magsjukdom och autism.

  Karin Bojs personifierar mixen av slarvig journalistik, tendentiöst artikelförfattande i kombination med möjligheten att varje dag nå 800,000 läsare genom DN. Det gör henne till en av Sveriges farligaste opinionsbildare och största förvillare. Om Karin Bojs lagt ned några minuters studier hade hon funnit precis som seriösa bloggare gjort, att det var något djupt fel med den vetenskapligt ogrundade svininfluensahetsen 2009 och hon hade upptäckt att angreppet mot Wakefield var ett orkestrerat försök att sabotera hans rykte eftersom hans forskning var ett hot mot mångmiljardintäkter för en av världens mäktigaste industrigrenar.

  Torbjörn Sasersson, red NewsVoice.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén