Nominera Årets Förvillare 2014

Året är 2014 och antalet kandidater för att få priset Årets Förvillare 2014 ökar för varje vecka som går. Antalet förvillelser och graden av förvillande verkar inte ha några gränser i Sverige. Vart har de goda krafterna, kunskaperna, empatin, vetenskapligheten och hederligheten tagit vägen?

Nominera via detta formulär (klicka här)

Du kan även nominera mha kommentarsfältet nedan.
Komplettera din motivering med länkar eller andra referenser som förklarar ditt val.

Sverige förtjänar ett gott rykte, men det måste baseras på verkligheten, inte på hitte-på. Sajten Årets Förvillare fungerar därför som en nödvändig väckarklocka som låter svenska folket markera sin missnöjdhet mot myndigheter, företag, public service, mainstream-journalister.

Låt oss se till att Sverige åter blir ett hederligt land med hederliga medborgare, myndigheter, företag och massmedier. Du kan bidra till det genom att du markerar ditt missnöje genom att du nominerar och röstar fram Årets Förvillare 2014.

Nomineringen och stängs i november-december då själva slutröstningen påbörjas.

8 kommentarer

 1. För att på ett föraktfullt sätt ge en dålig journalistisk tolkning av ett på förhand bestämt resultat. Man kan önska att pengarna från läkemedelsindustrin används till goda ändamål.

 2. Jag nominerar journalist/skribent Anna Bäsén,samt LRF:s ordförande Helena Jonsson samt Arla!

 3. Gäller Fredriks motivering Bäsén?

  Vilken är motiveringen för att ge priset till LRF:s ordförande och ARLA?

 4. HITTILLS INKOMNA NOMINERINGAR:

  Anna Bäsén
  Motivering: För att hon med vinklade vederhäftiga reportage har försökt misskreditera komlementärmedicinskt yrkesutövande personer Det hela känns mycket obehagligt och osant i sin framtoning, det är relevant att fråga sig VARFÖR
  Namn: Maja

  Anna Bäsén
  Motivering: Därför att hon håller på med oseriös journalistik.
  http://newsvoice.se/2014/04/09/oppet-brev-till-anna-basen-av-docent-rune-eliasson-om-falska-intervjuer/
  http://newsvoice.se/2014/04/08/bertil-wosks-replikerar-anna-basen-om-kampanjen-mot-alternativmedicin/
  Namn: anonym

  Anna Bäsen
  Motivering: Vinklad journalistik på expressens hemsida som inte representerar verkligheten.
  Namn: Jacob

  Anna Bäsen
  Nominering: För att på ett föraktfullt sätt håna människor som är sjuka genom att påstå att de är dumma i huvudet och som söker alternativ till hälsa utanför den traditionella sjukvården.
  Namn: Cindy

  Anna Bäsén
  Motivering:
  http://www.expressen.se/halsa/anna-basen/basen-nu-behovs-skarpt-lagstiftning/
  Citat-”Vi har granskat terapeuter som hittar på sjukdomar och hälsobesvär med fullkomligt huvudlösa metoder. Som sen tar bra betalt för att behandla sina hitte på-sjukdomar med onödiga, verkningslösa eller ibland direkt farliga behandlingar och preparat. Det är en sällsynt cynisk affärsidé.
  Dessa terapeuter utnyttjar brutalt de sökande, de desperata, de oroliga och de sjuka. De drabbade får betala både känslomässigt, tidsmässigt och ekonomiskt.
  Förutom att lura av människor pengar, leder bluffdiagnoserna till hälsooro och ångest. Ibland fördröjs även verkligt effektiv behandling vilket kan orsaka lidande, sjukdom och död.” Slut citat.
  Namn: RoseMarie

  Anna Bäsen
  Motivering: För hennes smutskastning mot alternativ medicin där hennes egen inställnin så tydligt framkommer. Hennes iver i att ”sätta dit” alternativare och vinkla sanningen gör henne väl förtjänt av titeln årets förvillare: Bertil Wosk, grundare till Holistisk skrev ett öppet brev till Anna som så tydligt visar hennes okunskap.
  http://newsvoice.se/2014/04/08/bertil-wosks-replikerar-anna-basen-om-kampanjen-mot-alternativmedicin/
  Namn: Emma

  Mats Reimer
  Motivering: Hans delaktighet i lobbandet för läkemedelsindustrin och attackerna på alternativ medicin/behandling. http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/bakpulver-mot-cancer/
  Namn: Det Sovande Folkets Skribent

  Anna Bäsén
  Motivering: Synnerligen osmaklig journalistik där skribenten uppenbart söker förmedla grovt osaklig och förvillande information. Genom att misstolka svar och förvränga fakta ner till ren sandlådenivå. Att personen ifråga förhör sig om olika behandlingar är ju helt rätt. Frågan är väl om det finns någon bot att finna, utöver spark i röven, där huvudparten av tänket verkar sitta.
  Namn: Morgan

  Anna Bäsen, Expressen
  Notivering: För att hon vilseleder folket om vaccin, kost och hälsa och går myndigheternas ärenden fast hon ska kritiskt granska dem. Hon bedriver en hetsjakt emot det som verkligen hjälper många, nämligen Naturmedicin.
  Namn: Jonas

  Anna Bäsen, Expressen
  Motivering: Lurar, ljuger, manipulerar, vinklad och partisk journalistik som enbart framhåller den ena sidan av verkligheten. Skandaljournalistik på lägsta nivå. Poliser får inte leda människor stt göra brott, Anna B försöker med påhittade hustorier att få terapeuter att göra fel, bryta mot lagen, verka okunniga, oseriösa, flummiga och enbart pengahungriga.
  Namn: Inge

  Anna Bäsen
  Notivering: Jag nominerar Anna Bäsen pga hennes högst oseriösa artikelserie i Expressen angående alternativmedicin. Hon återgav felaktig ingormation och vinklade sina artiklar för att svartmåla alternativmedicinen istället för att göra en objektiv granskning.
  Namn: anonym

  Anna Bäsen
  Motivering: Jag nominerar Anna Bösen pga av hennes jakt på alternativmedicinen. Tänker att hon kunde lägga energi på att jaga den traditionella vården istället. Där begås misstag dagligen som behöver belysas.
  Namn: Ylva

  Anna Bäsen
  Motivering: Hon har förvanskat intervjuerna till vilseledande artiklar. Det känns att hon har en egen sanning som hon måste få fram till vilket pris som helst och intervjupersonerna är bara ett medel för att nå målet.
  Namn: anonym

  Mats Reimer
  Motivering: En läkare som inte står på patientens sida.
  Det är många som ledsnat på denna läkares mobbande av sjuka och som kör en egen agenda om sjukdomar. Han hetsar mot alla alternativ och förspråkar massmedicinering mot ADHD.
  Namn: anonym

  VOF och Mats Reimer
  Motivering: Mats Reimer är VoFs yxskaft i den strid de för mot verkligheten gällade långvariga persisterande infektioner med borrelia i spetsen.
  Namn: Otto

  Anna Bäsén
  Motivering: För mycket dålig journalistik. Hon förföljer alternativmedicinare med dold kamera och dold inspelning. Istället för att göra en objektiv bedömning har hon redan bestämt sig att det inte fungerar. Trots massor med nöjda kunder lyssnar hon inte på argumenten. Hon påstår sig vara fullt frisk, men har hjärtfel, astma och lungproblem m.m. Något som alternativmedicinare sett men sjukvården missat.
  Namn: anonym

 5. SENAST INKOMNA NOMINERING:

  Anna Bäsen
  Motivering: För att hon med vinklade smygfilmade reportage försöker sänka en hel bransch, alternativa behandlingar, utan att genomföra en nyanserad journalistik. Hon far med osanning om sin egen hälsa, enligt hennes egna artiklar, hon låter inte människor som blivit behandlade och faktiskt blivit friska av samma metoder få komma till tals. Mer vinklade artiklar var det länge sedan jag såg! Och tydligen har Anna ingen koll alls på att många av dessa behandlingsmetoder finns sida vid sida i många länder och där verkar folk ha bättre hälsa än i Sverige! Onyanserat, okunnigt och en skam för journalistkåren att det får bedrivas sådana kampanjer, utan att de utpekade får komma till tals!
  Namn: Petra

 6. SENASTE NOMINERINGEN

  Anna Bäsén, Expressen
  Motivering: Anna har publicerat 17 artiklar om alternativmedicin mellan den 1 till 7 april. Artiklarna är baserade på användning av dold kamera och är väldigt vinklade och påstår att alla som jobbar med alternativmedicin ställer bluffdiagnoser och tar hutlöst betalt för undersökning och behandlingar.
  Hon vilseleder och förvillar därmed allmänheten att tro att alternativmedicinare inte bedriver en seriös verksamhet.
  Hon förvillar även Göran Hägglund som på hennes undermåliga reportage ger uttryck för att han känner avsky för alternativmedicinare. Ett väldigt dåligt underbyggt påståendet.
  http://www.expressen.se/nyheter/bluffdiagnoserna/
  Namn: Inga

 7. Inkommen nominering

  Och jag lägger min röst på Dr. Cecilia http://doktorcecilia.wordpress.com/ för hennes arbete för vacciner, för hennes totala okunnighet när det gäller kost och matintoleranser (”aspartam är okej att ge till barn” t.ex.) och en massa andra dumheter. Det är bara att läsa bloggen, den osar av arrogans och okunnighet.
  / Anonym

 8. Inkommen nominering

  Föreningen Vof

  Pga vofs:
  1. totala smutskastning av alternativ medicin, vilken jag och otaliga andra människor behöver för vår hälsas skull,
  2. försök att hjärntvätta studenter genom att dumförklara studenternas egna åsikter om de har ett annat synsätt på vetenskap än vad vof har,
  3. oacceptabla tillvägagångssätt att hänga ut och förlöjliga enskilda nytänkande individer och på så sätt även bidra till att bromsa utvecklingen i samhället
  4. intolerans och förlöjligande av människors andlighet i vårt land där varje individ har full frihet att tro på precis vad han eller hon vill.

  / Åsa

Kommentarer är stängda.