Skrivunder.com: Stoppa Mats Reimers mobbande på Dagens Medicin

Mats ReimerBarnläkaren Mats Reimer som bloggar på Dagens Medicin och är nära associerad till skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning kritiseras kraftigt av patienter i Sverige som fått diagnosen kronisk borrelia. De anser att han mobbar de drabbade via tidningen Dagens Medicin.

Foto: Kostdemokrati

Mats Reimer anser att kronisk borrelia är en psykisk sjukdom, men tanken att bota en allvarlig infektion med terapi är inte helt rationell, skriver borreliasjuka som startat en namninsamling för att stoppa nätmobbandet i tidningen Dagens Medicin. Ansvarig utgivare för Dagens Medicin är Mikael Nestius och chefsredaktör är Christina Kennedy.

”Reimer ägnar sig i sin blogg,  på Dagens Medicin, åt att trakassera både dessa patienter och andra patientgrupper, vars symptom och diagnoser han anser suspekta eller ifrågasätter. Reimer för en osaklig och ovetenskaplig argumentation, i frågor där han ej har kunskap eller utbildning. Han använder sig av personangrepp, misstänkliggör och diskrediterar sina mer välkvalificerade internationella kollegor. Han angriper en patientgrupp, som bevisligen blir bättre, när de får den behandling som förvägras dem i Sverige.”

De som nu gått samman för att stoppa mobbandet anser att Mats Reimer som läkare måste stå på patienternas sida.

Mats Reimer fick genom en allmän röstning på nätet antipriset Årets Förvillare 2012. Motiveringen var att Reimer förespråkar amfetaminmedicinering av barn och ungdomar med diagnosen ”ADHD”. Reimer har även fått läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera amfetaminpreparatet, Vyvanse, på barnmarknaden i Europa.

Läs mer och skriv under på sidan: ”Stoppa Mats Reimers mobbande och trakasserier på Dagens Medicin”

17 kommentarer

 1. Det är inte upp till en att hata naturlig medicin, och sedan påtvinga denna rädsla på allt och alla. Vi vet redan i dag att ni doktorer som förespråkar faliga mediciner, får betalt för att göra det. Det är gamla nyheter!!

  Jag är en av många som blev sjuk av skolmedicinen, och blev sedan fullt frisk med hjälp av naturliga medel, min story är sedan bara en av många många många tusen.

  Det är olagligt att göra naturen olaga, gör också doktorer som dessa olaga!

 2. VoF-Varulvar och Fårskallar,
  om de ger de här typen av preparaten till barn blir dom aldrig bra.
  Rapportera negativa verkningar från psykiatriska preparat till läkemedelsverket

 3. Den mannen bör se sig om efter en annan stol att sitta på !

 4. utdrag ur: http://www.svt.se/nyheter/sverige/borrelia

  ”– Kronisk borrelia har blivit den nya elallergin, säger Mats Reimer. Jag har träffat många föräldrar som gått på den här alternativa borrelia propagandan.

  Mats Reimer menar att faran med att dokumentären sänds är att den sprider lögner om borrelia.

  – Det mesta som sägs i dokumentären är helt fel, säger han. Jag förstår att människor som lever med oförklarliga och plågsamma symtom söker sig vidare. Men svaret är inte att man låser sig fast i en låtsasdiagnos”

  Då Mats Reimer andra hatobjekt elöverkänslighet är ett erkänt funktionshinder
  http://www.balanspunkten.info/index.php/eloverkanslighet/om-eloverklighet/62-elklighet-en-erk-funktionsnedsning är ju rimligtvis även Borelia ett erkänt funktionshinder enligt jämförelsen av den sjävutnämnda ”VOF-experten” .

  Skeptikern Mats Reimer tänkte nog inte på detta uppenbara stödsamband när han försöker sig på konstycket att förringa två grupper av funktionshinder samtidigt.

 5. Jag fattar inte hur en viktig websida låter en arrogant okunnig läkare läger sig i andras sjukdom, är han infektion läkare eller vad, ska man blogga så man ska skriva om nåt man kan och inte hoppa på andras lidande och påstå att han vet om allt! Han kan omöjligt kunna nå om Borrelia och dessa co infektioner, så snälla dagens medicin stopa en sånt så kallad läkare. ni borde skämmas.

 6. Jag har läst ett antal av Mats Reimers inlägg på hans blogg i Dagens Medicin och Mats är kritisk mot det mesta, vad jag kan läsa.
  Jag ställde följande frågor till Mats i en av hans inlägg:
  Vad har du själv utfört i livet som du är stolt över, vilka framsteg kan du känna stolthet för ( och då menar jag inte dina kritiska utlägg!)
  Ett ord på vägen Mats:
  Små människor har behov av att vara ironiska och ge sig på andra för att dölja sina egna brister och tillkortakommanden.

 7. Tog kontakt med Mats Reimer ang. min, vilket jag misstänker vara mögel-utlösta sjukdom och att jag blir avsevärt bättre av kolloidalt silver. Mer arrogant svar har jag inte fått av någon läkare innan. Med det totala informationsflödet kommande från Mats Reimer undrar jag egentligen hur det står till med denne man? Tänker i banorna… Då ägget gled av mackan..

 8. Han är långt ifrån okunnig. Som anhörig till patient med stora funktionsnedsättningar, både intellekutella och fysiska, så svarar jag på den här ”nätmobbningen”.
  Mats Reimer vill ha väl dokumenterat vetenskapligt medicinsk underlag på att den här sjukdomen finns. Det finns en skillnad i hur man bevisa sanningen. Denna läkare menar att hans sanning bygger på vetenskap, medan vissa naturdoktorer menar att ekonomin styr sanningen, i andra länder så är det någon som tilldelas den rollen utifrån olika givna regler.
  När det sedan kommer till elallergi/överkänslighet så är jag inte expert utan har bara nära perspektiv från en individ som säger sig ha drabbats av detta, personens handlingar gör att jag ställer mig fortfarande frågan finns den???

  1. Ja den finns alltså elallergin,en vän till min dåvarande sambo fick det i samband m amalgamsaner.dåligt gjord o samma samband fanns på flertal som också fått elallergisympt.efter A.sanering så jo det finns o anledn.är säkert flera därtill också.

 9. Läkemedelsindustrin drar in enorma pengar på att inte bota och istället få sälja preparat för alla symtom borrelian orsakar.

  Det vore intressant att få veta hur mycket han tjänar på att sprida sina låtsasvetenskapliga åsikter och lögner.

  Han är ju ivrig förespråkare för att ge barn så mycket psykofarmaka som möjligt, har bland annat fått betalat för att lobba in rent amfetamin som behandling för barn med diagnosen ADHD.

 10. Bara för att det enligt MR inte finns dokumenterad vetenskap så betyder inte det att det inte finns.Han väljer själv och hänvisar till det som passar hans syften. Läskigt med sådana personer oavsett vilket yrke de har. Ett öppet sinne, ödmjukhet och ett gott hjärta kommer man långt med. Men det är nog inget för MR.

 11. Att vara lierad med läkemedelsindustrin och samtidigt få betalt indirekt. Klassas det som jävig parasit, girighet på andras olycka? Korruption kanske?

 12. Mats Reimer trakasserar ME-sjuka. Dagens Medicin borde vara mera kritiska till sina bloggare.

 13. Jag har många gånger både läst och hört Mats Reimer uttala sig om både det ena och det andra utan att ha någon kunskap inom området. Att Mats Reimer fått förtoendet att lansera läkemedlet Vyvanse visar på Mats Reimers obetänkligheter på vilka följder detta läkemedel har och hur detta läkemedel sprids och vilka konsekvenser detta får för barns hälsa i ett längre perspektiv. Var finns evidensen som han så ofta själv åberopar. Jag ifrågasätter denna läkares kompetens, moral och etik. Jag har hört denna man i tv och det borde få fler att ifrågasätta honom och hans framfart i media. Vad Mats Reimer förespråkar är det som kanske ger klirr i den egna kassan. En dedikerad läkare har ofta inte tid att spendera sin tid att angripa andra såsom Mats Reimer ofta finner tid till. Betalas Mats Reimer för att misskreditera andra?

Kommentarer är stängda.