SVT: ”Elöverkänsligas riksförbunds hemsida kapad” (pekades till VoF)

VoF kapade Elöverkänslig.orgIdag den 21 januari kapades Elöverkänsligas Riksförbunds domännamn eloverkanslig.org, skriver SVT. Istället leds besökaren direkt in på skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildnings hemsida och där en sida som förkastar elöverkänslighet.

Kapningen av Elöverkänsligas Riksförbunds domännamn sker mitt under ett mediadrev mot elöverkänslighet i en rad TV-inslag och artiklar inom främst public service. VoF har en central roll som kritisk ömsom nedsättande motpart i flertalet debattinlägg under det pågående drevet. Individer som används av VoF som frontpersoner just nu i media är läkaren Mats Reimer och VoF:s styrelseledamot professor Dan Larhammar.

Men vem kapade eloverkanslig.org och dirigerade om besökstrafiken till VoF.se? SVT kontaktade VoF:s ordförande.

”Oj, det är absolut inte vi som ligger bakom. Vi jobbar inte på det sättet med cyberattacker och sån’t där”, säger Linda Strand Lundberg, ordförande i Vetenskap och Folkbildning”.

Ordföranden i Elöverkänsligas riksförbund Marianne Ketti reagerade med förfäran.

”Säger du det? Vad hemskt. Jag har ingen dator själv så jag kan inte se det, men det är för jäkligt”, säger hon.

Linda Strand Lundberg har nu lagt in en ursäkt på VoF:s hemsida som bla lyder:

”VoF har fått kännedom om att Elöverkänsligas förbunds hemsida har utsatts för ett sabotage och styrts om till att peka mot vår hemsida.”

”Vetenskap och Folkbildning tar bestämt avstånd från detta olagliga och omoraliska angrepp på en annan organisations yttrandefrihet. Vi är givetvis inte inblandade i detta.”

Vem som gjort denna ompekning av domännamnet eloverkanslig.org till vof.se/skepdic/eloverkanslighet/ är för tillfället okänt.

Admin

En kommentar

 1. Kontaktpersonen för VoF(som också är barnläkare) Mats Reimer säger:

  ”Men enligt Mats Reimer handlar elöverkänslighet egentligen om psykiska problem, som kan behandlas med kognitiv beteendeterapi (KBT).
  – Har man hamnat i en grundmurad övertygelse kan jag tänka mig att det inte går att komma ur den, men det måste finnas personer på väg in i den som är påverkbara. Jag tror det ligger någon slags förakt för psykisk sjukdom i det här. Att psykisk sjukdom inte är på riktigt, säger han.”

  ”Att man då bygger elsanerade rum och ger förbundet bidrag skapar fler elallergiker, menar Mats Reimer. Samtidigt ser han tendenser på att elöverkänslighet är på väg bort, och att nya diagnoser istället kommer framträda mer och mer. Att folk tror sig ha kroniska infektioner eller fel på hormoner som forskningen inte heller kan visa stöd för.
  – Det måste vara fruktansvärt att vara så rädd och må så dåligt. Att känna att den enda lösningen är att man måste isolera sig långt bort i en stuga i skogen. Det är förfärligt, säger Mats Reimer.”

  Från: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/barnlakaren-hjalper-inte-de-drabbade

  Det finns inga vetenskapliga bevis för att elöverkänslighet är en psykisk sjukdom.
  Så Läkaren Mats Reimer ägnar sig åt trakasserier av en grupp sjuka. Är det verkligen Ok för en legitimerad läkare?

  VoF-aren Hanna Brus på Twitter:

  ”Hanna Brus
  ‎‏‪@HannaBrus‬
  Att elsanera ett rum för en ”el-allergisk” patient är som att zombie-säkra ett rum för en kinemortofobisk patient. Björntjänst? Ja.”

  voffaren Per Edman på Twitter:

  Per Edman ‏‪@peredman‬ 17 tim
  för 17 timmar sedan
  Det var inte VoF som gjorde det, men vi plockade ner vår informationssida om Elöverkänslighet tills… ‪http://fb.me/7iDPHM6l1 ‬

  Men är VoFs propaganda mot sjuka människor en anledning till attacken, och det
  kan mycket väl vara så att enskilda ”voffare”ligger bakom? Bör inte sådan här hat-propaganda mot sjuka stoppas?

Kommentarer är stängda.