TV4 Nyhetsmorgon ”Årets förvillare 2014” älskas av tittarna

TV4 Nyhetsmorgon pressfoto
TV4 Nyhetsmorgon pressfoto

TV4:s Nyhetsmorgon blev utnämnda till Årets Förvillare 2014 av föreningen Vetenskap och Folkbildning i början av 2015 med motiveringen att nyhetskanalen bidrar till ”psykisk ohälsa”,  men tittarna gillar TV4:s Nyhetsmorgon mer än någonsin och populäriteten ökade direkt efter att kanalen fick antipriset, skriver Resumé i artikeln: ”Årets förvillare” har rekordmånga tittare.

Foto: pressfoto från TV4

Viveka Hansson som är programdirektör på TV4, gick igår ut med tittarstatistik på TV4 Nyhetsmorgon som fick 260% fler strömstarter under de 2 första månaderna 2015 dvs under perioden direkt efter utnämnandet av ”Årets förvillare 2014”.

Tittarna älskar Nyhetsmorgon! skriver TV4 Gruppen:

”Det totala antalet tittare linjärt på [TV4] Nyhetsmorgon har hittills i år ökat med 8,5 procent på vardagar, och 14,7 procent på helger.”

”Tittar vi på den snävare målgrupp TV4 använt tidigare, 12-59 år, ser vi den största ökningen på helger. Vi ökar från år 2013 till 2014. Och tittar vi på de två första månaderna 2015 ligger andelen tittare i den målgruppen på 32,4 procent. För att hitta en högre siffra under samma period får vi gå tillbaka ända till 2001!”

Text: Vetenskap-folkbildning.nu