Vetenskap och Folkbildning fick brons i årets röstning av Årets förvillare 2014

Årets förvillare 2014Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) nominerades som vanligt till Årets förvillare, men kom i år på tredje plats vid den folkliga röstningen. Det blev alltså bronsmedalj för föreningen som lanserade debattpriset Årets förvillare år 1987. Tidigare år har två ordföranden i VoF fått det alternativa priset med samma namn och det skedde 2010 och 2011.

Motiveringarna för att nominera Vetenskap och Folkbildning löd bland annat:

”…för att VOF blixtsnabbt sprider sina inte så vetenskapliga åsikter över sociala medier i Sverige. För att VoF ser naturvetenskap och materialism som helt centralt i kulturen.”

”…eftersom när VOF delar ut det har det inget vettigt syfte förutom att vara negativt. VOF ger det alltid till politiskt inkorrekta mottagare.”

”Varför delar VOF aldrig ut priset till svensk ovetenskaplig läkemedelsindustri, till svensk ovetenskaplig psykindustri, till svenska ovetenskapliga Livsmedelsverket och Strålskyddsmyndigheten eller till svenska Landstingets ovetenskapliga elchocksbehandlande psykiatri?”

”Vetenskap och folkbildning har gått så långt i sin destruktivitet att man till och med angriper vetenskap med vetenskap, hur nu det kan vara möjligt, men VOF kan både göra det och rättfärdiga det på en och samma gång.”

Läs mer om nomineringarna på sajten Årets förvillare

VoF med ordförande nomineras till Årets Förvillare 2014

Vetenskap och Folkbildning nomineras till Årets Förvillare 2014