Nya sökmotorn Good Gopher kommer att utesluta länkar till VoF

Den nya sökmotorn Good Gopher från NaturalNews smyglanseras idag. Den kommer att utesluta sökträffar från industrilobbyorganisationer som VoF, CSICOP och Metabunk. Istället kommer modiga alternativa medier, bloggare och sajter som tex: Canal Second Opinion,  NHF Sweden, dr Annika Dahlqvist, Vaccin.me, Sanna Ehdin Anandala, partiet Enhet, Dagens Homeopati, Kostdemokrati, Strålskyddsstiftelsen, Vaken.se, NewsVoice och 2000-talets Vetenskap att favoriseras. 

Världens första sökmotor som favoriserar alternativa och oberoende medier som skapat sig ett rykte för orädd och korrekt rapportering får ett uppsving och alla stats- och industristyrda propagandakanaler bannas, skriver Mike Adams som är grundaren bakom Good Gopher.

Mike Adams som även är hjärnan bakom NaturalNews skriver att nyhetskanalar som MSNBC och Monsantovänliga National Geographic och andra ”corporate media” inte ens får finnas med bland sökträffarna.

När sajter från Sverige indexeras kommer inte heller SvD, DN, TT, Sydsvenskan, Metros Viralgranskaren eller Helsingborgs Dagblad att ha speciellt bra utsikter att godkännas som källor, spekulerar NewsVoice i en artikel.

Mike Adams lovar att Good Gopher ska skydda användaren av sökmotorn genom att inte spara vem som sökt på vad. Det finns inga bakdörrar till NSA som Google har. Adams lovar att personligen se till att Good Gopher inte korrumperas eller säljs.

Internettrollen från Vetenskap och folkbildning stoppas

Personer som använder Good Gopher ska kunna gilla eller sätta varningsflagga på sökträffarna, men för att stoppa internettrollen från tex VoF från att ranka ned trovärdiga och oberoende sajter kommer alla sajter som i överdriven mängd varningsflaggats att genomgå en manuell granskning. Det betyder att alla VoF-troll som försöker sänka en bra sajt förmodligen bara hjälper sajten till ännu högre sökträffar.

Börja gofa redan nu

Text: Vetenskap-Folkbildning.nu

Good Gopher

14 kommentarer

 1. Det här är ju fantastiskt 🙂 Kommer verkligen i rättan tid! Man får önska Mike Adams på NaturalNews, och hans anhang, ALL lycka till med den här genuint progressiva insats!

 2. Verkligen på tiden att skräpet (VoF bl.a) sållas bort.

 3. Sjukt att vad som helst utan någon vetenskaplig förankring tillåts att spridas bland de okunniga. Ni förstår inte själva hur mycket skada det här kommer att göra.

 4. Ja, gud ja, en sökmotor som exkluderar ovälkommet resultat! Vilken seger för det fria ordet! Tänk, snart kanske vi har en kristen sökmotor som inte publicerar material som är stötande för kristna? Idioter.

 5. Denna artikel har fått en fantastisk uppmärksamhet. Nu redan 2000 läsningar av denna artikel ovan och voffarna är som förväntat arga som små ilskna bin. /admin

 6. Kul att VoF:arna krupit ur den ovetenskapliga sekten och är här för att kommentera. 🙂 Att de de dessutom undertecknat en av kommentarerna med ”Idioter” är ett klart framsteg, eftersom att inse att man är en ”idiot” kräver ändå en viss grundläggande intelligens.

  Personligen ser jag den alternativa sökmotorn som just ett svar på den filtrering som alltså skapat behovet. Alltså bör man inte klaga på det problem man själv är en del av.

  Om kristna skapar sin egen sökmotor är det heller ingen katastrof, inte mer än sekten Vof som gör religion av kapitalismens styrda vetenskap där intressenterna agerar sektledare.

  För den som söker sanningar är sanningarna likt månen och stjärnorna om natten, de lyser helt fantastiskt i det omgivande mörkret.

 7. Att låta en sökmotoror utesluta webbsidor som man starkt ogillar gör ju diktaturer runt om i världen.

  Vad detta handlar om är tolerans och att man hur mycket än man ogillar de andres åsikter ska man försvara dennes rätt att uttrycka dem.

  Inte som ni gör att censurera dem så de är ni som är ilska som bin inte de andra.

 8. Tråkigt tycker jag faktiskt. Vi måste bemöta kritiken och då måste vi veta vad den säger. All form av censur är farlig farlig. Jag undrar hur sökmotorn skulle reagera om dess material automatiskt uteslöts ur alla debatt. Ni underkänner läsarnas intelligens och förmåga att sortera själva. Detta initiativ är INTE bra, Tvärtom.vänligen Eva.

 9. Google inför censur genom Google Vault och listar sökträffar tendentiöst. Därför behövs nya pigga initiativ som kompenserar Googles makt über alles vid sökning på nätet.

  Man måste komma ihåg att Good Gopher inte är resultatet av att en stat försöker censurera massorna.

  Good Gopher är bara en av miljoner tjänster på nätet som var och en kan välja eller välja bort.

  Tänk motsatsen att Good Gopher stoppas! Då får vi den orwelliska Google-världen med kontrollerade sökträffar.

 10. Förstår att VOF utesluts, med tanke på alla ”vetenskapliga” lögner och skit propaganda som sprids av självutnämnda ”allvetare”. Usch!

 11. Varför inte bara använda duckduckgo istället? Den använder en helt fri logaritm där sökträffar sorteras helt beroende på hur bra sökordet överensstämmer och ingenting spåras eller sparas. Kul idé med filtreringen men totalt onödigt och dumförklarar bara användarna då de inte anses kunna värdera infon själva. 2/10 toasters, superba alternativ finns redan

  1. Det kan finnas all anledning att önska sig omvänd filtrering från ex. GoodGoopher, då nätet är översållat av det militärindustrtiella komplexets troll, politiska troll och sannolikt även läkemedelsmaffians troll från VoF.

   Det är inte alltid lätt för många att finna sanningen mitt bland myllret av desinformation. Vi lever nämligen i lögnens tidsålder. Endast genom lögnen kan folket kontrolleras till att acceptera lägre löner och förstörd miljö samtidigt som fåtalet ökar längden på sina lyxjakter in-absurdum.

   Att finna korrekt information genom en hederlig sökmotor som DuchDuckGo, som inte filtrerar något är visserligen bättre än filtrerarande och spionerande sökmotorer, speciellt kombinerat med Firefox och NoScript.

   Yttermera är det givetvis lämpligt att undvika olika sociala medier, samt undvika olika reklamfinansierade webmail-leverantörer.

   Dessa säljer uppgifter vidare till företag och myndigheter. Som en intressant konsekvens av dessa personliga uppgifter finner givetvis vissa fäder ibland adresserad reklam till sina gravida tonårsdöttrar.

   Men för den som vill slippa den kommersiella smörjan och de troll som dränker nätet med ovidkommande kan verkligen en alternativ sökmotor som GoodGoopher vara något extremt bra. Jag tycker det är en utmärkt idé.

   Kanske skulle den t.o.m. kunna bli kommersiell på rätt sätt? D.v.s. gynna ex. ekologiskt och sidor som medverkar till att vi skapar balans med naturen långsiktigt? Ex. utbildning till flickor i överbefolkade områden?

   GoodGoopher är ytterligare en utveckling i rätt riktning. Om Google vill ta den stafettpinnen skulle det verkligen kunna hjälpa människorna att vaska fram mycket gott på nätet av olika anledningar, kanske skulle det t.o.m. kunna rädda världen på lång sikt.

   Googles valspråk ”Don’t be Evil!” skulle då kunna vändas till ”Do Good”. Sociala medier skulle tvingas till html-varianter som inte kör script på din dator, Reklamen skulle komma tillbaka till att vara enbart text eller bilder på acceptabel plats etc. etc.

Kommentarer är stängda.