Peter Wolodarski och DN nomineras till Årets Förvillare 2015

Peter Wolodarski och DN nomineras till Årets Förvillare 2015. Wolodarski blev 2009 politisk redaktör på Dagens Nyheter och är sedan 2013 chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens Nyheter. Åren 2008-2009 studerade Wolodarski Rysslands moderna historia vid Harvard University.

Peter Wolodarski. Foto: Rikard Westman. Licens: Wikimedia Commons
Peter Wolodarski. Foto: Rikard Westman. Licens: Wikimedia Commons

Peter Wolodarski inledde sin journalistiska bana som reporter i barn- och ungdomsprogrammet Barnjournalen när han var 12 år gammal. Han har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm och utbildade sig till civilekonom. Vid 21 års ålder (1999) blev han ledarskribent på Expressen och samma år började han hos Åke Ortmark på TV8. 2001 blev han ledarskribent på DN.

Motiveringar

”DN med Peter Wolodarski i spetsen har konsekvent fört läsarna bakom ljuset när det gäller krisen i Ukraina och Ryssland i allmänhet. Man berättar helt enkelt bara en liten utvald del av sanningen. Svenska folket måste alltså söka information i andra media och andra nyhetskanaler, vilket långt ifrån alla gör. Alltså bidrar DN och Peter Wolodarski till att ge läsarna felaktig bild av verkligheten. Inte värdigt Sveriges för närvarande största dagstidning.” / Dan Davidsson

”Peter Wolodarski, är redaktör och ledarskribent för Dagens Nyheter. Han lyckas i sina ledare och analyser förvränga de faktiska händelserna till att landa i ett försvar för de verkliga förövarna och försvarare av västvärldens grymma politik mot resten av världen.” / Agneta Norberg

”Peter Wolodarski bör bli Årets Förvillare 2015 för att han under skenet av en omorganisation på DN gjorde sig av med många kompetenta journalister på DN genom att placera dem i den beryktade frysboxen, ett projekt som kostade 30 miljoner kronor att genomföra. Wolodarski borde ha fått priset 2013, men sanningarna om vad som egentligen hände kom inte fram förrän 2015. Det verkar ha handlat om att bygga upp en ny typ av medgörliga –  oftast löst sittande frilansande – journalister på DN som följer DN:s nya policys. Läs mer i artikeln: En frysbox för 30 miljoner.” / Anonym

”Den agenda han har att undanhålla nyanserad information över vad som händer och konsekvenser av immigrationen når stora/största grupperna i det hjärntvättade svenska folket. Ett järngrepp i hjärntvättningen är hans fryshus.” / Johan Sandwall

”Peter Wolodarski, propagerar för ryss-skräck, mörkar historiken kring Ukraina, vidarebefodrar talking points som amerikansk press basunerar ut. Den amerikanska pressen ägs av medlemmar i samma klan som han själv är medlem i. Tidningen han arbetar för ägs av andra medlemmar i samma klan.” / Lasse Karagiannis

4 kommentarer

  1. Årets absoluta förvillare pris måste ges till Peter Wolodarski. Han har systematiskt och flagrant utnyttjat sin position som chefredaktör för Sveriges största tidning till att beskriva sitt nedärvda hat mot Ryssland. Han har själv avslöjat sina känslor i olika media bland annat i SVT . Denna fullständigt befängda vrångbild av verkligheten har lett till att skrämma Svenska folket att känna sig hotat av Ryssland. Svenska folket har inte haft en objektiv bild av verkligheten på grund av Wolodarski. Hans och DN s beskrivning av stora viktiga frågor för Svenska folket har totalt saknat objektivitet och därmed varit förvillande. Som prenumerant av DN känner man sig lurad !

  2. Jag håller med dig för det enda som verkar vara sant i DN är
    sportresultaten och TV-programinfo.
    Resten verkar vara eget påhittat inpackat trams som ej behöver läsas!

  3. Man måste leta efter en större förvillare än den där Wolodarski. Måtte han stå på prisplatsens högsta plats.

  4. Hur får man bort bilden av snögubben, som täcker halva rutan. Det går alltså inte att läsa innehållet

Kommentarer är stängda.