Björn Wiman kulturchef på Dagens Nyheter nomineras till Årets Förvillare

Björn Wiman som är kulturchef på Dagens Nyheter nomineras till Årets Förvillare 2016 för att han ensidigt likställer folkligt missnöje med högerextremism och för att Wiman jämför Donald Trumps valseger med Hitlers intåg i Österrike år 1938.

Motivering:

Bjo?rn Wiman
Björn Wiman, foto Wikimedia Commons, Boberger

För att kontinuerligt förvillat sina läsare genom att förvanskat betydelsen av ett folkligt missnöje till att vara högerextremism och nazism.

Björns Wimans propagandistiska jargong gestaltades och var en bidragande orsak till att SvT fälldes av granskningsnämnden efter Wiman starka angrepp på i det fallet Lena Adehlson Liljerot och en artikel hon skrivit utan att hon kunde försvara sig.

Ett annat exempel på Wimans pojkaktiga, omogna och slarviga jargong var när han jämförde Trumps seger med Hitlers intåg i Österrike 1938.

Nominator: Anonym

Referenser:

DN: Exakt så här ser det ut när auktoritära rörelser börjar hota yttrandefriheten

DN: Nu går antisemitismen i armkrok med USA:s president

DN: Nu är han president i Amerikas förenta stater, skrudad i röd keps och oändlig makt

 

En kommentar

 1. Facebookinlägg för fyra år sedan
  Nils-Erik Helmer
  den 13 januari 2013 •
  VILKEN BLIR DEN TRÖSKEL EFFEKT SOM FÅR OSS ATT ERFARA VÄRLDEN I DESS RÄTTA LÄGE? VEM DYKER UPP SOM KLIMATFRÅGANS KOPERNIKUS?
  Cope´rnicus, Nicolaus (latinisering…
  Visa mer
  Jag har tillgång till hela den engelska texten till WICKMAN ROCKSTRÖM /BANKRUPTING NATURE på C-disken i min dator. Att lägga ut den på DN vore väl en Gudi behaglig gärning? Du kanske måste fråga Wicknan/Rockström först.

Kommentarer är stängda.