Sveriges Television. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Sveriges Television (SVT) nomineras till Årets Förvillare 2018

Sveriges Television (SVT) nomineras till Årets Förvillare 2018 för att de sprider politisk/ekonomisk desinformation om klimatpåverkan. Två privatpersoner har idag skickat in var sin nominering oberoende av varandra.

Bild: Sveriges Television. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Motiveringar:

 • De väljer aktiv ut nyheter som passar ett vänsternarrativ.
 • De väljer aktivt bort nyheter som inte passar deras vänsternarrativ.
 • De kallar alla som inte är vänster eller extremvänster för extremhöger.
 • Drama och underhållning visar har alla slagsida åt vänster.
 • De har inte gjort den minsta ansats att analysera vad begreppen globalisering respektive nationalism kan stå för idag.
 • De har inte ens försökt att förstå vilken ofrihet en gränslös värld kan innebära (gränslös ofrihet).
 • De har inte tagit till sig att AGW, den globala uppvärmningen, är en debunkad hypotes.
 • De har dagligen i sina nyhetssändningar ett inslag om ”klimatförändringarna”. OBS, plural! Om vi har EN global klimatförändring, hur kan vi då i Sverige registrera ett okänt antal klimatförändringar?
 • I valrörelsen agerade den statliga televisionen i demokratin Sverige antidemokratiskt genom att påskina att ändrade sympatier hos väljarna skulle hota demokratin. Det väljarna fritt har valt är ju det demokratiska resultatet. Allt annat är odemokratiskt.
 • De har agerat för att få öronmärkta skattepengar från alla skattskyldiga, oavsett TV-innehav, eller hur många skattskyldiga som finns i ett hushåll.

Årets förljugna publikationer om klimatet, vare sig det gäller isbjörnar, rött kött, Grönlandsisarnas issmältning, högre vattennivåer vid kyrkogården i Longyearbyen på Svalbard , att oljebolagens döljande av klimatpåverkan och att årets orkaner beror på jordens ökade temperaturer, allt i syfte att skrämma opinionen att acceptera styresformen globalism och åsidosättande av demokrati.

Nominatorer: Mats Jangdal, Hans Nyberg

Föregående

Nominera Årets Förvillare 2018

Nästa

Inkomna nomineringar som ännu inte godkänts

14 kommentarer

 1. Pia Hellertz

  Jag stödjer helt denna nominering och vill gärna lägga till en motivering: SVT har medvetet valt att inte ta upp frågan om FN.s ramavtal om fri migration med motiveringen att det är en ”mänsklig rättighet” vilket innebär att öppna gränserna och ta ytterligare steg mot globalisering. Svenska folket har ingen aning om detta och avtalets konsekvenser. Och SVT har i mail svarat att man tänker ta upp det först när avtalet är påskrivet.
  Se https://anthropocene.live/2018/11/11/en-stor-seger-for-de-globala-foretagen-och-bankerna-over-nationalstaterna/ för närmare redogörelse för riskerna.

 2. Matin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

  Nominerad: SVT/SR

  Motivering: SVT och SR har ett tydligt uppdrag om objektivitet och finansieras direkt av folket, inte av företag med kopplingar till monopolkapital eller utländsk makt, men ändå har SVT/SR medverkat till den förvillande partiska agenda-rapportering som underminerar Sveriges demokrati, d.v.s. exakt det som Soldathandboken varnar oss för.

  Jag är tydligt vänster, men även vänsternationell, därför är jag inte enig i SD:s högerpolitik, men likväl finner jag följande ytterst anmärkningsvärt.

  Det finns många exempel på icke.objektivitet från SVT/SR, men tydligast var väl ändå attcken mot SD i valspurten där SVT drog ett citat av Jimmie Åkesson ur sitt sammanhang och därmed vilseledde folket, helt utan att Åkesson fick bemöta kritiken, och helt utan att ansvariga, för tilltaget mot vår demokrati, avskedades.

  Nominator: Matin Gustavsson – Vetenskapliga partiet

 3. ThomasJ

  Enkelt val; Public Service, inkluderande hela SVT och hela Sveriges Radio.
  Slika desinformationsorganisationer fanns i Europa fram till Berlinmurens respektive Sovjets fall/upplösande och återfinns aktiva idag i – förutom i Sverige – diktaturer som Kina och Nordkorea.
  PS med innehåll är en mycket mörk skamfläck för ett europeiskt land, i allra synnerhet ett som bemödar sig att i alla avseende vara ’demokratiskt’… My A$$ !

 4. Öystein Rönne

  Även om jag själv gjort en nominering så delar jag Martins synpunkter. Bra nominering Martin!

 5. Jan Norberg

  Nominerad: SVT, Hanna Stjärne

  Motivering: SVT under Hanna Stjärnes ledning har utvecklats till ett veritabelt skräckregemente med tydlig socialistisk åsiktsförföljelse som huvudsaklig ledStjärna.

  Inte ens Nordkoreansk statstelevision kommer i närheten av missledande nyhetsförmedling, och då skall vi inte räkna alla andra sk program som SVT endera själva producerar eller köper in från andra externa leverantörer.

  Hennes rekrytering av fd chefredaktören för Aftonbladet Jan Helin satte spiken i kistan.

  Tv-licensens vara eller icke vara har debatterats länge. Det senaste budet är att ändring ska ske till 2020. Hanna Stjärne är tydlig med att hon vill att tv-avgiften ska bli teknikneutral och att den inte ska dras via skattesedeln.

  Man får väl säga som Linda Bengtzings meloditext, ”jag ljuger så bra”, Hanna Stjärne med goda politiska kontakter lyckades med och få sjuklövern att föra upp detta på allas våra skattsedlar redan 2019.

  Kan man då annat än bli nominerad som Årets Förvillare?

  Nominator: Jan Norberg

 6. Anonym

  Nominerad: SVT, Public Service

  Motivering: Public service och Svt:s propaganda är allt annat än objektiv. Man kan lika gärna lägga ner denna fake media -maskin som endast springer ärenden åt sossar, v och mp:are.

  Nominator: Anonym

 7. Helena

  Nominerad: SVT

  Motivering: Årets förljugna publikationer om klimatet, vare sig det gäller isbjörnar, rött kött, Grönlandsisarnas issmältning, högre vattennivåer vid kyrkogården i Longyearbyen på Svalbard , att oljebolagens döljande av klimatpåverkan och att årets orkaner beror på jordens ökade temperaturer, allt i syfte att skrämma opinionen att acceptera styresformen globalism och åsidosättande av demokrati.

  Nominator: Helena

 8. Tommy Lilo

  Nominerad: Public Service

  Motivering: För att dom så avsiktligt alltid bara redovisar en enda ståndpunkt oavsett ämne eller person. Politik, alternativ vård och kritik mot storföretagens inflytande på livskvalitet är områden där snedvriden representaion av debattörer är särskilt påfallande.

  Nominator: Tommy Lilo

 9. Björn

  Nominerad: SVT

  Motivering: SVT har ett uppdrag att belysa viktiga samhällsfrågor ur ett allsidigt perspektiv. Det sviker man grovt. Tre exempel:

  Sverige går mycket bra ekonomiskt påstår SVT. Det är inte sant, vår BNP/capita har utvecklats långsamt, 0,8 % under 2006-18, (OECD). Statsskulden är låg vilket är sant, men kommunsektorn har istället påförts skulder på cirka 850 miljarder SEK, (SCB och T Sanandaji, Tio Tusenmiljarder, 2018). Klimatförändringarna beror på människan (AGW) påstår SVT. Man släpper endast fram de som hävdar det, trots att det både i Sverige och internationellt är omtvistat. Att det blivit varmare sedan ”lilla istiden” på 1600-talet är det ingen som förnekar men vad beror det på, enbart AGW?

  Källa: Bl a Lennart Bengtsson, prof. i dynamisk meteorologi vid Max Planckinstitutet. Förmodligen Sveriges mest meriterade klimatforskare.

  Nominator: Björn

 10. Lars Malmgren

  Att SVT medvetet försöker vinkla i sin nyhetsrapportering är uppenbart. Ett tydligt exempel var när forskaren Joakim Ruist intervjuades av Lotta Bouvin i Aktuellt. Lotta ville helt enkelt inte ta till sig ren fakta, när den inte bekräftar den förutfattade mening som så tydligt lyser igenom. Det råder konsensus bland seriösa forskare att flyktingmottagandet är en kostnad för Sverige. Att vi sedan kan välja att ta denna kostnad är en annan sak – något som vi kan lösa genom olika politiska ställningstagande. Men att inte låta fakta tala för sig själv är att medvetet försöka manipulera bilden av verkligheten.

 11. Guy Fawkes

  Lars Bern varnar för att SVT Aktuellt förvillar svenska tittare när kanalen den 21 november påstod att glaciärer på Himalaya smälter på grund av klimatförändringar.
  https://newsvoice.se/2018/11/lars-bern-svt-forvillar-klimatet/

 12. Bertil

  MUF: Skrota Public Service

  https://nyheteridag.se/muf-skrota-public-service/

  ”Efter nyår Public Service finansieras via skatt och det enda partiet som röstade nej var SD. Nu går moderaternas ungdomsförbund, MUF, ett steg längre och meddelar att man helt vill avveckla Public Service.”

 13. SVT hånar svenska tv-tittare när man först hyllar en 15-årig för att hon skolkar från skolan för klimatet och i nästa inslag skadeglatt påstår att 9 av 10 svenskar inte känner igen falska nyheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: