Varför Årets förvillare?

Folket utser genom direktdemokrati både kandidater och vinnare till priset ”Årets Förvillare”

Aretsforvillare.nu har blivit en mindre maktfaktor, more about en folkstyrd kanal för att klaga på politiskt maktmissbruk, cialis 40mg falsk folkbildning, industrifinansierad forskning och pseudovetenskap, public service baserad på skenbar vetenskaplighet, likriktande propaganda i media och myndighetsinkompetens.

Vi bakom Aretsforvillare.nu har blott tre funktioner; att acceptera
kandidater baserade på rimliga nomineringar, att göra hemsidan känd och att sköta tekniken bakom.

Det började som ett practical joke

Aretsforvillare.nu lanserades i december 2010 som ett practical joke med seriös underton och som en reaktion mot skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) och deras pris med samma namn, Årets förvillare. VoF har sedan 1987 delat ut sitt ”pris” till personer som de anser är ovetenskapliga. Åren gick och allt fler fick det och allt fler blev fiender till VoF.

I december 2010 lanserades därför sajten Aretsforvillare.nu som gav folket en möjlighet att välja Årets förvillare. Kandidaterna var i början iofs bara personer från VoFs styrelse. Det var trots allt ett allvarligt skämt, men under hösten 2011 har allt förändrat karaktär.

Vi gjorde det tydligt att folk verkligen kan både nominera vem de vill och sedan rösta fram en vinnare. Vi ser nu en tendens till ett faktiskt behov av missnöjesröstning ur ett större perspektiv och att svenskarna kanske gillar direktdemokrati.

Moral

Det kan tyckas att det är omoraliskt med ett förvillarpris, men få möjligheter finns kvar för den enskilde medborgaren att verkligen påverka de högsta nivåerna i samhället annat än att klaga. Ett förvillarpris markerar tydligt medborgarnas rätt till sitt folkvälde, det etymologiska ursprunget till ordet demokrati och i en äkta demokrati råder direktdemokrati i form av internetröstning i de sakfrågor folket väljer ut som viktiga.

Årets förvillare läggs ner om…

Sajten Årets förvillare läggs ner om skeptikerföreningen VoF lägger ned sitt fulpris Årets förvillare och tar bort alla texter om offren från år 1987 och framåt inkluderat på Wikipedia.

%d bloggare gillar detta: