Studie: Internettroll lider ofta av allvarliga personlighetsstörningar

internettroll-studie-psykopatism

Den kanadensiska rapporten ”Trolls just want to have fun” visar att destruktiva individer som kommenterar på internet med målet att håna människor har allvarliga psykiska störningar. 

Personlighetstypen hos sk  cyber-trolls dvs internettroll visar på en överrepresentation inom ”the Dark Tetrad of personalities” som utgörs av personlighetsstörningarna: machiavellianism, sadism, narcissism och psykopati

Forskarna konstaterar att internettroll njuter av att skada andra personer. Både internettroll och sadister upplever en positiv upphetsning av att få andra att lida och internet är trollens lekplats.

Läs mer

En kommentar

  1. Studiens resultat förvånar inte. När man läser nättrollens kommentarer så går det snabbt att konstatera att något är fel i grunden när det gäller bemötande, intellektuell kapacitet, analyser och slutsatser. Det viktiga är att skribenter förstår detta och inte låter sig tystas eller slås ner av trollens verksamheter. Om de vill ha roligt ska de inte få göra det på min bekostnad… eller din….

Kommentarer är stängda.