Fd SVT-journalisten Kristina Lindquist nominerades till Årets förvillare 2014 men blir ej kandidat

SVT-journalisten Kristina Lindquist nominerades till Årets förvillare 2014, men blir ej kandidat, beslutar Åretsförvillare.nu. Motiveringen till priset är visserligen rimlig, men eftersom Kristina Lindquist blivit kulturchef på UNT kanske hon ändrat attityd till hur man kan och bör använda sin maktposition som skribent för bla DN där hon publicerats.

Motiveringen löd:

Lindquist använder sin maktposition på DN för att ge sig på små oliktyckande forum som vaken.se, vilket hon gjort vid flera tillfällen under 2012 och 2014. Hon anser att debatten inte ska vara fri och att vissa personer och sajter som hon har något emot ska hängas ut som konspirationsteoretiker och konspirationshemsidor. Hon försökte den 7 juli i en notis på Dagens Nyheter skrämma sina kollegor med orden: ”Det finns en och annan i det svenska medielandskapet som skulle må bra av att följa efter”. Hon syftar på att BBC tagit beslutet att inte längre intervjua knäppisar i vetenskapsprogram. Och knäpp är i princip den som inte följer BBCs policy om vad som inte ska undersökas. / Sover inte

Vetenskap-Folkbildning.nu skrev mer om bakgrunden till nomineringen.

Kristina Lindquist sa till SVT följande i artikeln: Kristina Lindquist ny kulturchef på UNT”:

Under valvakan, när SD kom in i riksdagen, insåg jag att rollen som neutral nyhetsreporter inte var något för mig. I kulturen däremot fick man ha en röst. Jag vill att kultursidorna ska vara en plattform för att driva demokratins och jämlikhetens principer. Jag kommer definitivt att ta ställning, säger hon till UNT.

Admin

Denna artikel är taggad noindex [sökmotorer kommer inte att lista den].