Årets Förvillare

VoF och Linda Strand Lundberg nomineras till Årets Förvillare 2014

Årets Förvillare fick idag in en ny nominering från en ”Bosse” och den gäller Vetenskap och Folkbildning med sin nya ordförande Linda Strand Lundberg vilka utses till Årets Förvillare 2014.

Linda Strand Lundberg skriver på VoF.se hemsida:

Det enkla svaret är att vår uppgift är att sprida kunskap om ett vetenskapligt förhållningssätt och att motarbeta pseudovetenskap i alla dess former. Vårt mål borde vara att kunna avskaffa oss själva. I dagens samhälle där information och desinformation sprids blixtsnabbt via sociala medier anser jag att vår uppgift är att finnas där och bemöta felaktigheter. Källa: http://www.vof.se/blogg/linda-strand-lundberg-ny-ordforande/

Bosse motiverar sin nominering:

Jag nominerar Vetenskap och Folkbildning och ordf Linda Strand Lundberg för att VOF blixtsnabbt sprider sina inte så vetenskapliga åsikter över sociala medier i Sverige. För att VoF ser naturvetenskap och materialism som helt centralt i kulturen. Linda Strand Lundberg måste få priset Årets Förvillare för att hon är ytterst ansvarig för att VOF delar ut antipriset Årets Förvillare och eftersom när VOF delar ut det har det inget vettigt syfte förutom att vara negativt. VOF ger det alltid till politiskt inkorrekta mottagare.

Varför delar VOF aldrig ut priset till svensk ovetenskaplig läkemedelsindustri, till svensk ovetenskaplig psykindustri, till svenska ovetenskapliga Livsmedelsverket och Strålskyddsmyndigheten eller till svenska Landstingets ovetenskapliga elchocksbehandlande psykiatri?

Bra att Aretsforvillare.nu finns på plats och kan bemöta felaktigheten VOF med samma mynt.

Admin

Föregående

Mats Reimer nomineras till Årets Förvillare 2014

Nästa

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan nomineras till Årets Förvillare 2014

3 kommentarer

 1. Kim Irehed

  Jag röstar på Vetenskap och Folkbildning som årets förvillare.

 2. Magnus Grinell

  Hej,
  Jag tycker det var en ganska tunn motivering. Den borde innehålla vad som är ovetenskapligt i dem olika instituten som Bosse radar upp med källor till dem påståendena.
  T. ex. svensk läkemedelsindustri har visat sig vara ovetenskaplig för att …… ”källa”. osv

  tack å hej

 3. castoropollux

  Eftersom det inte finns en benådad kalkon i Sverige så kan VOF få anta rollen. Allmänheten bidrar säkert med både tjära och fjädrar. Främst ska de ha priset för sin förnedring av LCHF-rörelsens Annika Dahlqvist. Få har med entusiasm och kunnighet spridit forskningsrön till allmänhetens bästa. VOF visade med sitt påhopp sin småsinthet och sin osvikliga förmåga att vänta på första bästa tillfälle att slå ned på framgången och Annika Dahlqvist. Givetvis avslöjar man sin vilja till dråpslaget mot bättre hälsa och visar sig alltså själva i sin nakna skam vara de värsta förvillare..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén