Isabella Lövin nomineras till Årets Förvillare 2019

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin på Almedalsveckan, Gotland. Foto: News Øresund, Johan Wessman
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin på Almedalsveckan, Gotland. Foto: News Øresund, Johan Wessman. Licens: CC BY 3.0.

Teknologie doktor Lars Bern nominerar vice statsministern och tillika miljöminister Isabella Lövin till debattpriset Årets Förvillare 2019.

RÖSTA HÄR

Isabella Lövin från Helsingborg är en svensk politiker (Mp), författare och tidigare journalist. Hon är miljöminister i regeringen Löfven sedan oktober 2014. Sedan maj 2016 är hon språkrör för Miljöpartiet. Lövin har arbetat som reporter och frilansskribent för bland annat Damernas Värld, Vecko-Revyn, Elle och Vi Föräldrar. Lövin är Sveriges miljöminister och hon  tillträdde ämbetet den 21 januari 2019.

Lövin studerade vi Stockholms Universitet åren 1982-1986. Hon läste fristående kurser om totalt 180 högskolepoäng i ämnena italienska, filmvetenskap, statsvetenskap och sociologi.  Hon har även studerat radioproducentutbildningen vid Dramatiska Institutet.

Motivering

”Jag har vid några tillfällen det senaste året hört henne i Public Service tala om den växande ökenutbredningen. Detta är en uppseendeväckande desinformation för att komma från en miljöminister som rimligen är bättre informerad. Det innebär att hon medvetet ljuger för att gynna sin politik och att det alltså inte kan röra sig om okunnighet.

Hon sprider även påståenden om framtida torkkatastrofer p.g.a. pågående klimatförändring, vilket även strider mot en lätt observerbar verklighet.

Hur det förhåller sig med öknarna i världen har redovisats i radioprogrammet Vetandets Värld och finns därutöver dokumenterat i rader av andra studier.

Orsaken till att öknarna i världen krymper beror på att en högre koldioxidhalt gör att växtligheten blir mer resistent mot torka.

Mot bakgrund av Isabella Lövins medvetna lögner om ökenutbredning och torkkatastrofer nominerar jag henne till utmärkelsen Årets Förvillare 2019.”

Nominator

Lars Bern, Teknologie Dr, fd VD för IVL Svenska Miljöinstitutet, fd ledamot av Kungliga Vetenskapsakademins miljökommitté.

Referenser

En kommentar

Kommentarer är stängda.