Stefan Löfven nomineras till Årets Förvillare 2019

Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0

Statsminister Stefan Löfven nomineras till debattpriset Årets Förvillare 2019. Han låtsades i SVT Agenda som att han inte förstått migrantkrisens baksida med orden: ”Vi såg det inte komma” och han uppvisar även en förvillande inkompetens i klimatfrågor, enligt nomineringarna.

RÖSTA HÄR

Motivering

Stefan Löfven har bakom sig en oavklarad svetsarutbildning och han hoppade av sina studier vid socialhögskolan i Umeå. Löfven saknar utbildning inom naturvetenskap eller klimatologi, vilket sammantaget förklarar hans inkompetens att förstå och förklara klimatförändringarna. Han saknar  även en förmåga att hantera en nationell migrationskris med tillhörande klanvåld och gängkriminalitet.

Citat från journalister och privatpersoner, flera är repliker på en intervju med Löfven i SVT Agenda, hösten 2019:

”…framträdandet i söndagens SVT-program Agenda var tyvärr oacceptabelt dåligt. Så illa förberedd, så svarslös och så obegriplig får inte en statsminister uppträda. Intervjun handlade om gängvåldet, om dödsskjutningarna av Karolin som dog med sin baby i famnen och den 15-årige pojke som avrättades utanför en pizzeria. Det var alltså ingen ny frågeställning för Stefan Löfven. Tvärtom hade han ägnat sig åt den sedan ”dag ett”.
Ändå kunde han inte svara på varför Sverige avviker från 13 jämförbara länder och toppar listan över flest dödsskjutningar av unga män. Ändå kunde han säga att vi är där vi är för att ”vi inte var förberedda på det här”.  – Lena Melin, ”Löfvens katastrofala tv-framträdande”, Aftonbladet, nov 2019

”Är det något vi vet om socialdemokrater i regeringsställning så är det att de inte går ut och knäcker gäng. Lika lite som de går ut och skottar snö när snökaoset kommer. De hänvisar, utreder och avsätter medel. Till polisen, till ansvariga snöskottare. Till medborgarna som bygger samhället, och som staten ska bistå, utan att de folkvalda själva tar saken i egna händer.” – Daniel Sjölin, ”Vad trodde ni egentligen att Löfven skulle säga?”, Expressen, 20 nov 2019

”Det vi såg var slutet för Sverige som vänsterland och ett land där socialdemokratin har något slags grepp över tanken, med makt att formulera de bärande tolkningsramarna för nationens öden.” – Daniel Suhonen, ”Vänsterlandet Sverige dog i Löfvens Agenda-intervju”, Arbetet, 21 nov 2019

”Det finns så klart ingen vetenskaplig bevisning för det här…” … ”Det finns ingen automatik där människor som inte har jobb börjar mörda, råna och skända folk i sin omgivning. Det är ju knappast så att detta görs i desperation över att inte ha mat på bordet, en situation som väldigt få utlänningar i Sverige befinner sig i, utan det är helt andra faktorer som spelar in.” – Dan Eriksson, Svegot, 19 nov 2019

”Han inte bara demonstrerat sin okunskap om vad som pågår i vårt land, han försöker också snedvrida bilden på sina politiska motståndare på det mest kränkande sätt!” – Ragnar Kolmodin (via Aretsforvillare.nu),

”En oärlig politiker som endast ser till sin egen makt, helt utan betänksamt på Sverige och svenskarna som byggt upp vårt land. [Löfven] går muslimernas ärenden då Sossarna nästan är helt beroende av muslimska röster. Tillsammans med övriga styrande: Anni Lööf, och en av dom värsta; MP, V. Alla är dom landsförrädare! Dessa politiska partier har och drar ner Sverige till ett utarmat kriminellt och fattigt land där dom kriminella kan fortsätta utan att åka fast. Dessutom börjar en ”synlig” nedbrytning av demokratin.” – Barbara Åberg (via Aretsforvillare.nu), 27 nov 2019

”[Jag nominerar] Stefan Löfven för han grundlurat pensionärer om en trygg pension, vård, boende, mat och hälsa.” – Anonym (via Aretsforvillare.nu), 29 nov 2019

Löfven säger: ”Om temperaturen höjs för mycket ser vi framför oss livsmedelsbrist, konflikter om vatten, land och jordbruksmark och att samhällsinstitutioner bryts sönder i många länder”.

”Löfven förvillar om klimatförändringarna och migrationens egentliga orsaker. Bland annat påstår han att klimatförändringarna skapar klimatflyktingar som flyr för att de svälter när i själva verket öknarna minskar i Afrika och skördarna ökar enligt statistiken. Han ger inte heller någon förklaring till migration som beror på att Europeiska länder plundrar och tillsätter puppet-presidenter som plågar sina folk.” – Anonym, 25 dec 2019

Nominatorer

Flera anonyma skribenter, personer som skickat in underlag till Aretsforvillare.nu. 

Ytterligare referenser

6 kommentarer

 1. Jag röstar på Isabella Lövin som årets förvillare då hon trots allt har större möjligheter, än vad Löfven har, att förstå att hon inte förstår men ändå uttalar sig så tvärsäkert om miljö och katastrofer!

 2. Att vara en förvillare kräver intelligens och kunskap, då han inte besitter några av dessa så kan han rimligtvis inte vara en förvillare, nej för den titeln nominerar jag Ebba Bush Tor som på ett skickligt sätt förvillat en majoritet av Svenska folket att tro att hon är en fin människa när hon i själva verket är en intelligentare version av Annie Lööf som tjänar samma herrar och dansar efter samma pipa!

 3. Så, det är en nackdel att inte ha jobbat på riktigt? Fast jobb som svetsare är ju faktiskt ett jobb.
  Men, Jimmie gick direkt från icke-examen till politiken, det anses inte vara ett problem då?

 4. Jag ser flera bra motiveringar här ovan och jag stödjer verkligen valet av Löfven. Ett utmärkt val. Jag är demokratisk socialist, förutom att jag är för fred och ekologisk hållbarhet, av moralfilosofiska och vetenskapligt evidenta skäl.

  Stefan Löfven är galjonsfiguren för tre decenniers extrem brutalkapitalism inom EU som har gjort 90% av folket fattigare, samt en fullkomligt otyglad och elak massinvandring av icke-flyktingar och icke-barn över Medelhavet, varav alltför många är ointelligenta inkompatibla element som utgör en ren social dumpning, detta i maskopi med borgarna som vill höja arbetslösheten och vill krossa välfärden, samtidigt som vi är med i ett EU-frihandels race mot bottnen.

  Löfven har sålt drönare ihop med Wallenberg till Saudiarabien, som bombat sönder Jemen med dem. Sedan talar han om ”medkänsla”. Han är en av Sveriges huvudansvariga förvillare som leder Sverige bort från ekologisk hållbarhet, åt bankmaffians kortsiktiga finanskapital, samt medansvarig för barn som slits i bitar med svenska drönare, barn som efter denna bombliberalism sedan frågar sjuksystrar när de ska få tillbaka sina armar och ben, samt vars föräldrar vill migrera med sina barn. De kriminella som har råd att muta människosmugglare gullar Löfven med, medan flickor och kvinnor utan medel får alltför dåligt bistånd i flyktinglägren.

  Stefan Löfven och sossarna stödjer djävulsk imperialism, olagliga invasioner och andra krigsförbrytelser. Vad har han att säga? ”Medkänsla” och är sedan med på att välkomna extrema sekteristiska krigsförbrytare och massmördare från Syrien till Sverige som nu spankulerar omkring på Sveriges gator.

  Löfven och Sossarna är för Brysselmakt, långt bort från svenska medborgare, där finansspekulanten och bankägaren Soros, som krossat flera nationers valutor, spankulerar omkring fritt som PR-konsult och ”gillar” svenska politiker i sina egna dokument.

  Bihanget Lövin är med på hela det icke-ekologiska spektaklet och bör givetvis få tröstpris, för nu ligger Miljöpartiet rimligt nära 4% och många riktiga f.d. miljöpartister vill att detta falska ledarskap åker ur Riksdagen, bl.a. Schlyter, Schlaug och jag.

Kommentarer är stängda.