De 3 bästa semesteridéerna i Sverige – Annons

New York skyline - en av de bästa semesteridéerna? Bild: Mynewart
New York skyline. Bild: Mynewart

Nu när det är tider som gör att man inte kan resa långväga till länder i fjärran så får man istället hitta nya platser nära som kan ge lite semester trots allt och i själva verket är det ofta så att oavsett hur långt bort man är, eller hur nära man är hemmet, slappnar man faktiskt av lite mycket. En semester på andra sidan stan eller på landet kan vara lika avslappnade som att åka till andra sidan jorden.

Det är ofta inte vart man åker någonstans som är avgörande för hur avslappnad man blir. Att köra en runda och titta på gamla fina hus kan, med en matsäck, bli en riktigt rolig sommarutflykt. Vips kanske man faller över en gårdshandel med fina tavlor och om inte kan man ju alltid kolla på Mynewart.se och få lite alternativ där.

De tre bästa semesteridéerna

  1. Fjällen. Våra kära svenska fjäll vänder sig inte bara till sportentusiaster på vintern. Det går lika bra att åka dit på sommaren. Hela vinterlandskapet blir då förvandlat till en grönskande paradis för mountainbike-sugna barn och vuxna. Exempel på de bästa semesterideerna i fjällen kan vara tex bergscykling med mountainbike är både roligt och inte minst hälsosamt då det ger bra motion.
  2. Skåne. Om man vill ge ögonen lite godis och huden lite kulör kan Skåne vara ett bra alternativ. De blommande gula rapsfälten och närheten till de vackra stränderna lockar många från hela Sverige till den allra sydligaste spetsen i landet. Och har man tur kanske man hittar något kul i en riktig skånsk inredningsbutik annars får man kolla på Mynewart.se istället.
  3. Göteborgs skärgård. Ett kanske lite udda alternativ. För när vi svenskar oftast tänker på skärgården går kanske tankarna allt som oftast till huvudstaden, men i Göteborg finns det alltså också anledning till att längta ut till kobbar och öar. Med små båtar seglar man till sjöss mellan alla möjliga olika platser.

Varför inte prova på något nytt och spännande denna gången? Det är relativt enkelt att söka fram sommarbostäder som hyrs ut via diverse förmedlingssidor om man vill åka någonstans i sommar. Varför inte prova att ta tåget och inte bara semestra i Sverige, utan också göra det på ett miljövänligt sätt och på det viset spara planeten för alla de utsläpp som kommer från både flyg och bilar.

Att vi alla måste ta ansvar för miljön och för att vår planet ska må bra, vi de flesta nog om idag och det kräver att vi tänker i banor om att ändra vår livsstil och börja leva mer hållbart.

Extern skribent