Pontus Böckman utnämns till Årets Förvillare 2020 av NewsVoice (utan omröstning)

Pontus Böckman blir Årets första förvillare 2021.
Pontus Böckman blir Årets första förvillare 2021. Bild från Vetenskapsfestivalen.se (retuscherad)

DEBATT. I år har inte denna blogg genomfört en omröstning där folket nominerar och röstar fram årets förvillare för år 2020. Istället har tidningen NewsVoice utnämnt Pontus Böckman till Årets förvillare för året 2020. Böckman är ordförande i lobbyföreningen Vetenskap och Folkbildning.

NewsVoice skriver att Pontus Böckman får debattpriset Årets Förvillare i formen av en replik till VoF:s egen utnämning idag av Linda Karlström som alltså idag fick en utmärkelse med samma namn.

NewsVoice motiverar utnämningen med att Böckman saknar kompetens gällande risker och effektivitet med vacciner. Karlström däremot har lagt ner ”1000-tals timmar under många år” på studier av vacciners innehåll, forskning och rapporter om biverkningar. Karlström har även samlat intryck de vaccinskadade, det vill säga från förstahandsvittnen. Hon beskrivs som en person som antagit den svåra uppgiften att lyfta fram det som vård, politiker och läkemedelsbolag undviker att adressera, vaccinernas risker och deras ifrågasatta effektivitet.

”Vetenskap och Folkbildning är en förening som enligt sin egen hemsida bedriver opinionsbildning för att bekämpa ”felaktiga föreställningar…”. Föreningen har en lång historia av att punktmarkera enskilda individer som föreningen ogillar. Historiskt har VoF varit en mansdominerad förening som företrädesvis hängt ut kvinnor när de genom åren utsett Årets Förvillare.” – NewsVoice

Läs mer i NewsVoice: Pontus Böckman är Årets Förvillare – Brister i kunskap

TEXT: Admin, Hashtags: #ÅretsFörvillare2021, #ÅretsFörvillare

Relaterat