Stefan Löfven blev Årets Förvillare 2019

Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0
Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0

Statsminister Stefan Löfven blev Årets Förvillare 2019 i årets folkomröstningen. Omröstningen pågick fram till och med idag den 7 januari. Löfven fick 47% av rösterna. På en stark andraplats (31%) kom Isabella Lövin (Mp). Strålsäkerhetsmyndigheten kom på tredje plats (19%).

Texten är uppdaterad/förtydligad.

Den sammanfattande motiveringen löd:

”Stefan Löfven har bakom sig en oavklarad svetsarutbildning och han hoppade av sina studier vid socialhögskolan i Umeå. Löfven saknar utbildning inom naturvetenskap eller klimatologi, vilket sammantaget förklarar hans inkompetens att förstå och förklara klimatförändringarna. Han saknar även en förmåga att hantera en nationell migrationskris med tillhörande klanvåld och gängkriminalitet.”

Se komplett nominering

Avgörande faktor som ledde till nominering och utmärkelse torde vara att Löfven i SVT Agenda låtsades som att han inte förstått migrantkrisens baksida med orden: ”Vi såg det inte komma” förutom hans inkompetens i klimatfrågor.

Röstresultat 2019 för Årets Förvillare 2018
Röstresultat för Årets Förvillare 2019. Röstningen avslutades kl 09:45, 7 jan 2020.

Reservation

På grund av bristande resurser har röstningsförfarandet inte varit tillfredsställande. Det har tex inte gått att utesluta försök till röstningsfusk, vilket det för övrigt fanns indikationer på i det senaste svenska Riksdagsvalet. En 100% säker röstning kräver ID-kontroll och dokumentation.

Omröstningen Årets Förvillare 2019 måste betraktas som en typisk opinionsmätning av samma typ som kvälls- och dagstidningar ofta gör på nätet för att få en grov uppfattning om folks åsikter i olika sakfrågor.

Det betyder inte att röstningsresulatet är felaktigt. Vi kan vara tillräckligt säkra på att i just denna omröstning vann Stefan Löfven eftersom det är ett långt hopp mellan vinnaren (47%) och andraplatsen (31%).

Text: Admin

2 kommentarer

  1. Vi kan inte ha svetsare som styr landet. Löfven har ingen utbildning. Han är en korkskalle. Jag vill göra kalsonggreppet på honom.

Kommentarer är stängda.