Christer Sturmark nomineras till Årets förvillare 2011

Mons vill nominera Christer Sturmark till Årets förvillare.

Motivering:
Årets förvillare 2011”Christer Sturmark är initiativtagare till Förbundet Humanisterna grundat 1999. Man antog namnet och tillfrågade Svenska Humanistiska Förbundet (SHF) grundat 1896 om SHF ansåg att det fanns risk för förväxling. SHF ansåg naturligtvis att förväxlingsrisken var stor och bad Sturmark att ändra namn. Men det fanns aldrig någon ambition att respektera SHF.”

”Tvärtom var ambitionen att kapa [kidnappa] humanismen och sedan förvränga dess innehåll. Ungefär som diktatoriska stater kallar sig demokratier eller folkrepubliker.”

”I sin ambition att pracka på omgivningen budskap och beteenden som i grunden kränker mänskliga rättigheterna har Christer Sturmark duperat många som kan anses vara betydelsefulla inom både kultur, media och politik. Således bildar Christer Sturmark spets inom den antihumanistiska fronten och måste anses vara en av de farligaste förvillarna.”

Mer om Sturmarks tro

Christer Sturmark: ”Ateismen ingen religiös tro”

Christer Sturmark: Attefall lider av beröringsskräck

”Kyrkan måste sluta fred med religionskritikerna”

Humanisternas Christer Sturmark: Vi kräver lagändring

Christer Sturmark: Om humanism

Sturmark: Tro och vetande 2.0 : om förnuft, humanism och varför människor tror på konstiga saker