SVT nomineras till Årets förvillare 2012 för falsk Public Service

Sveriges Television SVTSveriges Television Aktiebolag (SVT) [med  Eva Hamilton som VD sedan 2006] är det företag som ansvarar för Public Service dvs allmännyttiga TV-produktionen i Sverige. Verksamheten finansieras med en obligatorisk TV-avgift. SVT började sända reguljärt 1956. SVT:s kampanjslogan de senaste åren är ”Fri television”.

Motivering
”För att dom ej uppfyller deras egen beskrivning till vad public service skall vara på alla dess punkter. År ut och år in, men sämre och sämre sista tiden. När det gäller allt från krigsrapportering, till vinklade reportage och smygreklam för företag och politiska rörelser med starkt negativa agendor till skada för folkets frihet och hälsa.”

Exempel på SVT:s misslyckande som Public Service-organ är tex den ytliga och vinklade beskrivningen av krigen i Libyen, Syrien och Afghanistan. I övrigt ger SVT tolkningsföreträde till vissa föreningar som tex Expo, VoF, Humanisterna etc. Opartiskheten utbyttes till partiskhet.

/ Bosse Jonsson www.infowars.se

Foto: Wikimedia Commons

En kommentar

  1. Inskickat till Aretsforvillare.nu:

    ”Jag är övertygad om att ägarbilden har betydelse för att förstå urvalet i våra medianät. Vi är dock så vana vid innehållet i de TV-tablåer att ytterst få tänker på det. Mycket lite skrivs om hur ex SVT:s jornalister protesterar mot att man nu övergått till att köpa sina program från små produktionsbolag. Kollar man upp ägarbilden i dessa skiljer den sig inte från det vi ser i TV3 4 5 6 7 8 osv. /LeifB”

Kommentarer är stängda.