Årets Förvillare 2017: Ann-Marie Begler GD Försäkringskassan och Sofia Arkelsten (M)

Ann-Marie Begler (Försäkringskassan) - Pressfoto: Försäkringskassan - Sofia Arkelsten (M) - Foto baserat på pressfoto: Riksdagen.se och Crestock.com
Ann-Marie Begler (Försäkringskassan) – Pressfoto: Försäkringskassan – Sofia Arkelsten (M) – Foto baserat på pressfoto från Riksdagen.se och ”stock photo” från Crestock.com

Generaldirektör Ann-Marie Begler på Försäkringskassan och riksdagskvinnan Sofia Arkelsten utses båda till Årets Förvillare 2017. Arkelsten får priset för sin ovetenskapligt grundade lobbying för tvångsvaccinering i Sverige och Begler för att Försäkringskassans beslut inte är rättssäkra, anser de som röstat. 

Från motiveringarna

Ann-Marie Begler som fick 30,01% av rösterna:

”Hon [Ann-Marie Begler] gick ut i radion och påstod att Försäkringskassans beslut är rättssäkra. Alla vi som i åratal försökt få dem att göra sakliga utredningar baserade på faktiska omständigheter, följa lagstiftning och beakta bevisning och läkar- och psykiatrikers utlåtanden vet att detta inte stämmer.”

”…alla vet att man som skadad utan kunskap om arbetsskadeförsäkringen inte kan vinna i domstol mot Försäkringskassans juridiska kompetens som har både utbildning och erfarenhet på området. Har man inte har råd till advokat har man ingen chans”.

”Att påstå att detta system är rättssäkert när handläggarna ställer sig som motpart i stället för att utreda sakligt och undersöka fakta är att förvilla.”

Läs komplett motivering

Sofia Arkelsten som fick  30,37% av rösterna:

”Trots kritik mot och upplysningar om att vacciners påstådda verkan saknar vetenskapligt stöd vill Arkelsten införa obligatorisk massvaccinering i form av förebyggande tvångsmedicinering med vaccin.  Arkelsten har med två riksdagsmotioner försökt införa tvångsvaccinering i Sverige trots att hon informerats om riskerna med vacciner. Det kallas faktaresistens”.

Läs komplett motivering

Röstresultatet

Årets förvillare 2017 resultat

I år inkom 833 röstningar vilket är ett lågt röstdeltagande i jämförelse med tidigare år. Se sidan med den direktdemokratiska omröstningen och övriga nomineringar.

Anser du att någon av de två eller båda pristagarna fått utmärkelserna på orättvis grund? Då kan du ansöka om benådning

Debattpriset Årets Förvillare lanserades 1987 av lobbyistgruppen Vetenskap och Folkbildning (VoF) med syftet att opinionsbilda för industrins och myndigheternas ofta överlappande särintressen. Bloggen Aretsforvillare.nu som är en folklig version av utmärkelsen låter istället svenska folket både nominera och rösta fram Årets Förvillare.

4 kommentarer

  1. Mitt i prick ! , men skulle gärna se en topp 100 lista varje år, innan nomineringar. Trenden tycks vara att förvillarna blir fler och fler i dessa tider

  2. Vem som helst kan vilken dags om helst nominera Årets Förvillare. Så enkelt är det.

  3. Det verkar som om folket hade rätt i att Försäkringskassan kollapsat moraliskt.

    ETC: Personalflykt från Försäkringskassan

    ”Hög arbetsbelastning, mobbning, dålig ledning och cynisk jargong. Handläggare på Försäkringskassan vittnar om en extremt tuff arbetsmiljö som leder till höga sjuktal och personalflykt.”

    ”Arbetssituationen bidrog till en otrygghet och osäkerhet jag aldrig mött någon annanstans, med kollegor som blev fysiskt sjuka av stressen”, säger en handläggare.”

    https://www.etc.se/inrikes/personalflykt-fran-forsakringskassan

Kommentarer är stängda.